23.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovReferendum Dumbvrăvița: Prezență sub limita de validare cu 2 ore înainte de...

Referendum Dumbvrăvița: Prezență sub limita de validare cu 2 ore înainte de închiderea urnelor

La referendumul din Dumbrăvița pentru demiterea primarului Popa Zachiu (PNL) au votat, până la ora 21.00, 24,34% dintre alegătorii comunei. Pentru validare trebuie să fie prezenți cel puţin 30% din numărul total al locuitorilor cu drept de vot. La urne, sunt așteptați să se prezinte la vot 4.083 de cetățeni, care sunt înscriși pe listele electorale permanente. Au fost organizare trei secții de votare: la Primărie, la Grădinița cu program normal din Dumbrăvița și la școala generală din satul Vlădeni.

- Advertisement -

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, buletinul de vot conţine o singură întrebare – „Sunteţi de acord cu demiterea domnului Popa Zachiu, primarul comunei Dumbrăviţa, judeţul Braşov?” – alegătorii urmând să pună ştampila în interiorul unuia dintre cele două pătrate în care erau înscrise răspunsurile DA sau NU.

Referendumul va fi considerat valabil dacă, la ora 23.00, la închidea urnelor, prezența la urne este cel puţin 30% din numărul total al locuitorilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral, cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială. Pentru ca mandatul primarului să înceteze prematur, în cazul în care referendumul este validat, cel puţin jumătate plus unu din numărul total al voturilor valabil exprimate trebuie să fi fost exprimate în favoarea demiterii.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii