19.7 C
Braşov
AcasăNationalPrimarul Brașovului, Allen Coliban, candidat la președinția USR ? Dacă va câștiga...

Primarul Brașovului, Allen Coliban, candidat la președinția USR ? Dacă va câștiga alegerile în grupul ”dizident” CURAJ

Primarul Brașovului, Allen Coliban, dorește să candideze la președinția USR, împotriva lui Cătălin Drulă, la alegerile care vor avea loc în luna iulie, au declarat pentru Digi24.ro surse din echipa Curaj, care reunește în prezent curentele de opoziție din interiorul partidului. Sursele citate au explicat că motivul pentru care Cătălin Drulă a decis să mute alegerile din octombrie pentru luna iulie a fost exact împiedicarea coagulării opoziției interne, mai ales în contextul în care plecarea grupării Cioloș a generat noi nemulțumiri la adresa actualei conduceri.

- Advertisement -

Echipa Curaj va organiza alegeri primare pentru desemnarea contracandidatului lui Drulă, la care vor concura Allen Coliban, primarul Brașovului, Cătălin Teniță, deputat, fondator PLUS, și Mihai Polițeanu, deputat de Prahova. Cele mai mari șanse de victorie îi revin însă lui Coliban, care se bucură de o mai mare simpatie în rândul membrilor USR. ”Ăsta este scopul: să redăm speranța că USR mai e ceea ce a promis la început că e: șansa de reformare a clasei politice, prin urmare șansa de reformare a statului român”, au explicat sursele citate.
Este de așteptat ca într-o confruntare între Drulă, actualul președinte interimar al USR, și un alt candidat, mai ales unul cu notorietate precum Coliban, foștii membri PLUS să voteze împotriva lui Drulă, la fel ca și mulți dintre membrii USR nemulțumiți de prestația conducerii.
Biroul Național al USR a decis, vineri, să organizeze alegerile pentru președinția USR în luna iulie.
„În contextul actual și în perspectiva lui 2024, USR trebuie să aibă un leadership stabil și un președinte ales cu voturile voastre. Nu mai putem aștepta până în toamnă”, le-a transmis Drulă membrilor din USR. Potrivit acestuia, guvernarea actuală „este catastrofală” pentru România și e nevoie „de un leadership validat al Opoziției”. „Energia noastră nu trebuie irosită pe dispute interne, ci orientată 100% către lupta cu sistemul care căpușează România. Și pentru construcția alternativei la el”, a adăugat Cătălin Drulă. Calendarul alegerilor interne va fi următorul: turul 1 se va desfășura între 6-10 iulie, turul 2 între 11-15 iulie și congresul online de validare a alegerilor pe 16 iulie, a anunțat USR.

Surse din conducerea echipei CURAJ, opozantă a fostului președinte USR Dan Barna și a actualului președinte ionterimar Cătălin Drulă au declarat pentru Monitorul Expres : ” Polițeanu, Teniță și Coliban candidează în alegerile primare ale echipei Curaj prin care se va desemna cel care se va bate cu Drulă pentru președinția USR.

”Poate Echipa Curaj prin cel care va câstiga primaries-urile astea să bată echipa BD (Barna-Drulă)?
Da. De cât de mari șanse avem ne-am dat seama când Biroul Național a lui BD a decis să schimbe regulile jocului în timpul jocului și să devanseze alegerile interne pentru președintele USR din toamnă, dată aleasă tot de ei, în iulie, exact suprapus pe alegerile din Curaj. De ce? Pentru că așa îi stă bine unui dictator, să-și strivească opoziția. Cu democrația mai ciocu mic, că acum BD e la putere.
Mihai Polițeanu e cel care a coagulat mii și mii de civici sub umbrela Contract pentru România (52 de ONG-uri) în vremea OUG13 și a dat un sens nou formatelor ONG-uri care se luptau împotriva abuzurilor. Cătălin Teniță este un exponent al societății civile, fondator al Geeks for Democracy, un alt om care vine pe bune din stradă, fost membru PLUS. Allen Coliban, primarul Brașovului.
Toți sunt oameni care vor să întoarcă partidul înapoi la cetățeni și să pună preț pe valoarea membrilor. USR nu are cum să mai fie o speranță de reformare a României, pentru alegători, dacă șefii actuali, după ce se demonstrează că duc partidul în gard, se țin cu super glue de scaunele unei puteri virtuale. E ca și cum s-ar ține căpitanul de pe Titanic cu dinții de scaunul lui în timp ce vasul se scufunda.
Când sunt alegerile astea interne?
În săptămânile urmatoare, pentru o perioada mult mai scurta decât cea initială, pentru că a trebuit sa ne adaptăm după ce BD a fost în acțiune și a schimbat data inițială a alegerilor pentru președintele USR. Însa din respect pentru toți cei care și-au pus încrederea în Curaj, nu puteam să ne batem joc de procesul democratic pe care l-am promis. Până la urmă, ca să poți guverna bine o țară, mai întâi trebuie să arăți că ești capabil să guvernezi bine măcar scara ta de bloc, iar BD demonstrează ca guvernează partidul doar pe scurtături. Cam cum fac ceilalți cu România.”

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

1 COMENTARIU

  1. De 30 ani remarc aparitia unor noi echipe care ies la incalzire normal sub
    imperativul „interesului national”.
    Pina una alta incep cu un joc de glesne in jurul terenului ptr. incalzire si „coagulării opoziției interne” bonus „reformarea a clasei politice”. Au dreptate cum are si
    Bill Gates cind spune „escrocherii bazate pe teoria prostului mai mare”.
    Regret ca domnul Coliban s-a sucit si are alte obiective nu il condamn si spun ca Mircea Badea: ” Ii sustin!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE