16.9 C
Braşov
AcasăInternationalLiderii Uniunii Europene au decis: Până la sfârșitul anului, importurile de petrol...

Liderii Uniunii Europene au decis: Până la sfârșitul anului, importurile de petrol rusesc vor fi reduse cu 90%

Liderii Uniunii Europene s-au reunit luni la Bruxelles în cadrul unui summit unde au decis să interzică în mod treptat, până la sfârşitul anului, la aproape 90% importurile de petrol rusesc, informează europafm.ro.
Președintele Consilului European, Charles Michel, a spus că într-o primă etapă, blocul comunitar renunță la mai mult de două treimi din cantitatea primită în prezent, ceea ce va tăia o sursă uriaşă de finanţare pentru maşina de război a Moscovei.
Importurile prin conducta Drujba, care aprovizionează şi Ungaria, vor fi scutite pentru moment. Compromisul a evitat un veto al Budapestei.
Uniunea Europeană a aprobat, de asemenea, un pachet de asistenţă macro-financiară în valoare de nouă miliarde de euro care să permită guvernului ucrainean să îşi acopere nevoile imediate de numerar pentru a permite economiei să funcţioneze.
Negociat timp de o lună, noul pachet de sancţiuni include, de asemenea, o extindere a listei negre la aproximativ 60 de figuri proeminente, printre care şeful bisericii ortodoxe ruse, patriarhul Kirill.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii