18 C
Braşov
AcasăStiri BrasovContractul dintre Consiliul Local Brașov și firma P&P care administrează parcările din...

Contractul dintre Consiliul Local Brașov și firma P&P care administrează parcările din Brașov a fost reziliat ilegal-decizie definitivă a Curții de Apel Ploiești

Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat astăzi în procesul în care Consiliul Local Brașov s-a judecat cu P&P SRL. Din păcate pentru municipalitate, magistrații din Prahova au decis, definitiv, că rezilierea contractului cu firma care administrează parcările publice cu plată este ilegală.
Pe 6 mai 2021, Consiliul Local Brașov a hotărât rezilierea contractului încheiat de vechea administrație, în septembrie 2020, cu firma P&P SRL, pentru concesionarea parcărilor din municipiu. Consilierii locali și executivul primăriei au spus atunci că acest contract este unul neprofitabil pentru municipalitate și au acuzat P&P că nu a respectat 8 clauze contractuale( curățarea și deszăpezirea locurilor de parcare, relațiile cu clienții, etc). Avocații P&P au atacat decizia Consiliului Local Brașov în instanță iar procesul a fost inițial judecat la Judecătoria Covasna, unde P&P a câștigat, apoi la Tribunalul Brașov și, ca ultimă cale de atac a municipalității, la Curtea de Apel Ploiești. Magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au decis că rezilierea contractului P&P este ilegală, iar sentința de respingere a recursului municipalitășii este definitivă. Din fericire, într-un alt proces, Primăria a câștigat, săptămâna trecută, tot la Curtea de Apel Ploiești, speța programului de tarifare a parcărilor publice. Astfel, P&P trebuie să aplice un regulament modificat, prin care taxarea se poate face doar de luni până sâmbătă în intervalul orar 8.00 – 20.00 și prin care să se poată emite abonamente de reședință și în parcări publice pentru locuitorii care domiciliază în vecinătate și nu au garaje.
Prin aceste decizii ale instanțelor, firma P & P va gestiona parcările din Brașov până în septembrie 2030.

- Advertisement -

Primăria Brașov : Poate am controlat prea exigent atribuțiunile din contract…

Reprezentanții primăriei Brașov au transmis că oricum brașovenii nu vor fi afectați de această decizie a instanței din Ploiești. ,,Am luat act de solutia Curtii de Apel Ploiesti. Asteptam motivarea instantei de recurs si decidem dacă formulam o cale extraordinara de atac. In functie de motivarea instantei de judecata, vom stabili care sunt pasii următori, dacă am verificat prea exigent respectarea obligațiilor de către operator sau a fost o eroare în procedura de reziliere”

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE