18 C
Braşov
AcasăNationalCine minte? Premierul Ciucă spune că nu s-a discutat subiectul majorării pensiilor...

Cine minte? Premierul Ciucă spune că nu s-a discutat subiectul majorării pensiilor şi a soldelor militarilor, după ce ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunţat creșterile din iulie

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că nu s-a discutat subiectul majorării pensiilor şi a soldelor militarilor, după ce ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a semnat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se propune actualizarea şi îmbunătăţirea unor serii de prevederi din domeniul salarizării şi asigurării altor drepturi financiare ale personalului din MapN şi din celelalte instituţii din sistemul de apărare.

- Advertisement -

„Am văzut doar ştirea, nu am discutat acest subiect. Este analiza la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, ceea ce noi am făcut prin măsura de a acorda acea pătrime din ceea ce se cuvenea prin salariu, este tot ce am putut să ne permitem în acest moment”, a spus premierul Ciucă, la Poiana Braşov.

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a semnat marţi, 24 mai, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se propune actualizarea şi îmbunătăţirea unor serii de prevederi din domeniul salarizării şi asigurării altor drepturi financiare ale personalului din Ministerul Apărării Naţionale şi din celelalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Astfel, se prevede posibilitatea actualizării, începând cu data de 1 iulie 2022, a cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deţinut pentru personalul militar, poliţişti şi poliţiştii de penitenciare. În plus, soldaţii şi gradaţii profesionişti vor avea dreptul la o compensaţie lunară pentru chirie de până la 50% din solda de funcţie, în condiţii similare cadrelor militare în activitate.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

1 COMENTARIU

  1. Nu ma mira! Dîncu este recunoscut ptr. asta iar Ciuca vine tare din urma cu declaratia din 2018:””Consider atat de sfanta onoarea si demnitatea de a fi fost seful Statului Major al Apararii incat, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odata ce ai fost seful Statului Major al Apararii.Reprezinta demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider ca nu trebuie sa fie in niciun fel umbrita aceasta pozitie de activitatea in alt domeniu.Nu voi face politica”
    Ii meritam!La fel ca Mircea Badea sunt fan Ciuca ptr. cum citeste:” parca ar fi contoare!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE