19.7 C
Braşov
AcasăStiri Brasov3 profesori brașoveni au fost premiați la Gala MERITO pentru inovație în...

3 profesori brașoveni au fost premiați la Gala MERITO pentru inovație în educație

Laura Piroş, învăţătoare la Şcoala Gimnazială nr. 6 “Iacob Mureşianu” din Brașov, Daniel Petrule, profesor de Educaţie Fizică şi director la Şcoala Gimnazială din Sânpetru, și Anca Mezei, educatoare la Şcoala Gimnazială Nr. 5 din Săcele, sunt trei dintre cei 14 premianți ai Galei MERITO. Evenimentul este o confirmare a meritelor dascălilor ce contribuie la transformarea educației și se înscriu astfel în comunitatea celor 81 de profesori valoroşi ai României recunoscuți de Romanian Business Leaders (RBL).

- Advertisement -

Laura Piros este învățătoare de 27 de ani, iar în 2019, a primit votul pentru popularitate în proiectul „Creator în educație”, al Ministerului Educației. De atunci este și expert formator de formatori în proiectul PROF, al Ministerului, despre profesionalizarea carierei didactice și despre mentorat.
„ClasaMea.eu, platforma creată de profesoara premiată, este iniţiată şi dezvoltată cu profesionalism şi dedicare pentru a-i îndruma pe colegii mai tineri în frumosul şi incitantul proces de educare a oamenilor” a declarat Mihaela Sasu, Brand Manager în cadrul Temad România, partener al Galei MERITO, care i-a înmânat premiul învățătoarei Laura Piros.
„Le mulţumesc elevilor şi studenţilor pe care i-am îndrumat de-a lungul timpului, pentru că ei sunt sursa mea de creaţie, de inspiraţie, de motivaţie şi de transpiraţie. Pentru ei am făcut tot ceea ce am realizat, deoarece cred cu tărie în schimbul de idei între profesori. De aceea am şi ales să deschid uşa clasei mei, atât fizic şi virtual, astfel încât am o clasă numeroasă acum. Cred în această colaborare şi împărtăşire de idei, de experienţe, de bune practici la catedră. Nu în ultimul rând, le mulţumesc colegilor mei cu care colaborez, pentru că tot ceea ce facem facem în beneficiul copiilor noştri.” – a fost mesajul de încredere al Laurei Piros la primirea premiului.

Daniel Petrule, 46 de ani, fost jucător de rugby, a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din Brașov în 1999 urmându-și visul de a avea o carieră didactică. A devenit director in anul 2014, iar prin proiectele pe care le propune, vrea să le dezvolte elevilor comportamente apreciate în societate, competențe digitale dar și spiritul de echipă.
„Toate ideile îmi vin din discuții cu colegii. Tu singur, ca director, nu ai ce să faci dacă nu sunt și profesorii dedicați. Poate că vor să-și demonstreze că pot să mă depășească și că sunt mai buni decât mine – atunci e o situație win – win, câștigă școala, câștigă și ei.”, declară în povestea sa directorul nominalizat pentru premiul MERITO.

Anca Mezei avea 24 de ani în 2008, era studentă la două facultăți (Facultatea de Pedagogie a Universităţii din București și Facultatea de Sociologie a Universităţii Transilvania din Brașov), angajată la ONG FAST și educatoare necalificată în Zizin. Fiind totodată un stâlp al comunității și un exemplu de urmat prin toate proiectele în care s-a implicat, și-a continuat studiile și a primit în 2018 calificarea, absolvind în același an și un masterat de asistență socială și dezvoltare comunitară.
„Educatoarea căreia îi vom oferi premiul în această seară este o persoană care lucrează cu dedicaţie cu părinţi şi copii deopotrivă. A schimbat lucruri în comunitatea din care vine; a schimbat vieţile părinţilor, pe care şi i-a făcut parteneri în învăţare; i-a susţinut în propria învăţare şi dezvoltare, pentru a-i ajuta să devină sprijin şi model pentru proprii copii. Şi-a depăşit limitele, a găsit încredere şi şi-a împlinit visul.” a precizat Carmen Lică, Director Executiv al Centrului Step by Step, partener al Galei MERITO, în discursul de introducere a premiului.

- Advertisement -

“Fiecare dintre noi avem un vis. Fiecare dintre noi avem o menire. Eu consider că menirea mea personală este să ajut fiecare copil care trece pragul casei mele, clasei mele şi prin mâinile mele, să câştige încredere în sine şi să înveţe să lupte pentru a fi bine cu el. Premiul acesta reprezintă o recunoaştere a ceea ce am făcut – îmi dă încredere că ceea ce am făcut a fost un drum bun. Reprezintă şi o motivaţie, dar şi responsabilitate, un nou început, oportunităţi de colaborare, resurse, inspiraţie şi o forţă.” a declarat emoţionată Anca Mezei, Educatoarea MERITO 2022, pe scena Galei.
Cei 3 profesori se alătură colegilor din Braşov, Cătălin Ciupală, Cristina Dudan, Florentina Tituleac şi Mihaela Bucşa, laureaţi în edițiile anterioare ale Galei MERITO

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE