23.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovBrașov: USR a câştigat procesul împotriva primarului PNL din Dumbrăviţa. Când...

Brașov: USR a câştigat procesul împotriva primarului PNL din Dumbrăviţa. Când va fi referendumul de demitere?

USR anunţă că a câştigat procesul împotriva primarului PNL din Dumbrăviţa. Organizarea referendumului de demitere a primarului PNL din Dumbrăviţa, judeţul Braşov, Popa Zachiu, pentru care au semnat peste 1.100 de locuitori ai comunei, merge mai departe, anunţă miercuri formaţiunea. Tribunalul Braşov a dat câştig de cauză USR şi a respins cererea edilului de a suspenda ordinul prefectului de numire a USRUSRcomisiei pentru organizarea referendumului. Hotărârea Tribunalului Braşov din 24 mai pronunţată în această cauză poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile.

- Advertisement -

„Acest referendum este urmarea firească a tuturor abuzurilor comise, a deselor încălcări făţişe ale legilor statului român, a nerespectării intereselor generale ale comunităţii locale şi a atribuţiilor legale ce-i revin primarului de la PNL, aflat la al cincilea mandat, pentru a căror respectare a depus jurământ”, susțin reprezentanții USR.

„Nu mi-aş fi imaginat niciodată că poate fi atât de greu în România să îţi exerciţi un drept constituţional. În teorie, poporul te pune în funcţie şi poporul te poate da jos. În practică, primarii din ţară noastră, şi mai ales cei cu multe mandate, consideră că primăriile sunt afacerile lor personale. Şi după ce că nu fac nimic pentru comunităţi, se mai şi ţin cu dinţii de scaune. Cel puţin 5 luni a reuşit domnul Popa Zachiu să întârzie referendumul organizat pentru demiterea lui. Azi, însă, instanţa ne-a dat dreptate. Ne luptăm în continuare pentru drepturile noastre şi mai ales, ne luptăm pentru o Dumbrăviţă şi Vlădeni mai dezvoltate şi primitoare. Împreună spunem stop abuzurilor din Primăria Dumbrăviţa”, a declarat consilierul local USR Dumbrăviţa Anisia Georgiana Costescu.

„De peste 17 ani, primarul Popa Zachiu nu a făcut altceva decât să ţină pe loc comuna Dumbrăviţa şi să risipească banii publici. Pentru toate acestea, el trebuie să plece din funcţie”, acuză USR.

- Advertisement -

USR Dumbrăviţa a depus, anul trecut, în noiembrie, la Prefectura Braşov, 1.100 de semnături pentru organizarea unui referendum privind demiterea din funcţie a primarului liberal Popa Zachiu. Ulterior, în februarie, reprezentanţii acestui partid au anunţat că au depus o plângere la DNA împotriva edilului şi a secretarului comunei, Costel Micu, cei doi fiind reclamaţi pentru blocarea organizării referendumului. La rândul său, primarul a cerut instanţei de contencios administrativ suspendarea ordinului de prefect privind constituirea comisiei de organizare a referendumului.
În luna martie, Prefectul județului Brașov a emis ordinul pentru constituirea comisiei ce se va ocupa de organizarea referendumului în Dumbrăvița.Este vorba de Ordinul de Prefect nr. 255/21.03.2022 privind constituirea comisiei pentru organizarea referendumului local având ca obiect demiterea primarului Comunei Dumbrăvița, Județul Brașov.
Popa Zachiu, membru PNL, a fost găsit în incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii