19.7 C
Braşov
AcasăMagazinUn start-up face vodcă din emisiile de dioxid de carbon

Un start-up face vodcă din emisiile de dioxid de carbon

Un startup care poartă numele elementar de Air Company sau Compania Aerului produce o vodcă obținută din emisiile de dioxid de carbon, un concept futuristic pentru o nouă băutură. Aceasta te poate și îmbăta, dar te poate face să te simți și puțin mai bine în legătură cu mediul. Compania se folosește de emisiile de carbon ale industriilor care eliberează în aer acest gaz pentru a-l transforma în diferite băuturi, printre care și vodcă, parfum și dezinfectant, indică Futurism. „Este evident mult mai bine pentru planetă pentru că eliminăm din dioxidul de carbon cu fiecare sticlă pe care o producem”, a spus pentru CNBC Gregory Constantine, co-fondator și director la Air Company.
Proiectul cu băuturi alcoolice reprezintă o ipostază a unui trend mult mai amplu care presupune capturarea carbonului și folosirea acestuia pentru a produce diferite produse – de la detergenți, la combustibil de rachetă.
Air Company folosește mai întâi electroliza pentru a separa hidrogenul și oxigenul de apă, care mai apoi este transformată în etanol folosindu-se „un reactor de conversie a carbonului”. Acest aparat utilizează emisiile de dioxid de carbon pentru a rafina mai apoi etanolul în alcool care să poată fi consumat.
O sticlă de 750 de mililitri de Air Vodka costă în jur de 65 de dolari, ceea ce poate fi mai scump decât ai putea fi obișnuit să plătești pentru o sticlă de vodcă. Totuși, vodca obținută din emisii de carbon pare a fi o idee extrem de bună. Air Company caută să-și extindă lanțul de producție și să creeze o varietate mai mare de produse bazate pe emisiile de carbon.
„Vodca pentru noi este ca o poartă spre alte produse care să aibă o aplicabilitate industrială”, a mai spus Constantine.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE