18.6 C
Braşov
AcasăInternational"Nokiagate", în Olanda: De ce premierul Mark Rutte, care folosește...

„Nokiagate”, în Olanda: De ce premierul Mark Rutte, care folosește un model vechi de Nokia, și-a șters mesajele din telefon?

Mark Rutte, premierul Olandei, care foloseşte un telefon Nokia vechi, este acuzat că a şters mesaje de pe dispozitivul mobil zi de zi, ani la rând, încălcând astfel legislaţia care le impune demnitarilor olandezi să arhiveze corespondenţa pentru a putea fi traşi la răspundere în viitor dacă aceasta ar releva fapte contrare legii, informează digi24.ro.
Mai mulți deputaţi olandezi au cerut o dezbatere parlamentară de urgenţă.
Presa locală a numit scandalul „Nokiagate”. Mark Rutte a spus că a șters sms-urile primite pentru că telefonul Nokia pe care îl folosește are spaţiu de stocare doar pentru 20 de mesaje. „Niciodată nu am ascuns chestiuni importante. Nu sunt un mare fan al smartphone-urilor”, a declarat premierul.
Șeful guvernului olandez a menționat că va începe să folosească un smartphone pentru a pentru stoca mesajele primite, iar ulterior, Mark Rutte a fost văzut în Camera Reprezentanților folosind un astfel de telefon.
În 2018, premierul olandez a fost implicat într-un scandal similar, când a fost acuzat că a şters un mesaj în care fostul director general al companiei Unilever îi cerea să elimine un impozit pe dividende.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE