Salam de biscuiți
Ingrediente: 500 g biscuiţi, 200 g unt, 100-150 g rahat, 150 g nucă prăjită şi măcinată (alune, migdale, fistic), 100 g zahar, 100 g stafide înmuiate cu 1 lingura de rom, 200 ml lapte, 60 g cacao (2 linguri cu vârf). Preparare:Punem laptele la fiert într-o oală. În laptele fierbinte adaugăm zahărul şi amestecăm ca să se dizolve. Adăaugam untul, care se va topi. Punem şi cacaua, stafidele. Amestecăm până când totul ajunge la o consistenţă uniformă.Vom obţine un sos de ciocolată. Îl lasăm să se răcească puţin. Punem în sos rahatul, miezul de nucă, apoi şi biscuiţii mărunţiţi, puţin câte puţin, timp în care mai amestecăm. Se fac două suluri de salam de biscuiţi. Aşezăm compoziţia pe o bucată de folie alimentară. Rulăm folia, o strângem cât putem de tare, să aibă forma rotundă, ca un salam. Legam bucăţile de folie de la capete.