18.6 C
Braşov
AcasăSportBrașovul suferă: Doi ani de la demolarea Carpaților. Lucrări în ritm de...

Brașovul suferă: Doi ani de la demolarea Carpaților. Lucrări în ritm de melc

Autor: Adi MARICA

- Advertisement -

l La doi ani după „operațiunea demolarea“ stadionului Carpați, abia au început lucrările de construcție a bazei sportive. Termenul de execuție este septembrie 2023

În urmă cu exact doi ani, stadionul Carpați din Brașov a intrat sub lama buldozerelor. Pe locul bătrânei baze sportive, Primăria Brașov are în plan o bază sportivă modernă care cuprinde un teren artificial de fotbal (printr-un proiect derulat în parteneriat cu Federația Română de Fotbal), o pistă de alergare cu 8 culoare (vor fi doar 4), tribună cu 500 de locuri, dar și o sală de sport în care se vor putea desfășura competiții oficiale. De demolarea tribunelor și vestiarelor s-a ocupat firma SC Atlant Building SRL.

Birocrația, bat-o vina!

Odată încheiată operațiune demolarea, lucrările la Carpați au stagnat aproape doi ani. Motivul? Tipic românesc. Autorizația de construire a fost obținută abia în februarie 2022! Conform constructorului (SC Romconstruct Group SRL și SC Concas SA), lucrările de execuție au început la începutul lunii martie 2022, termenul de execuție este de 18 luni, iar data finalizării construcției ar fi 7 septembrie 2023. Pe șantier sunt doar câțiva muncitori și două utilaje. Terenul a fost decopertat, au fost săpate gropile pentru stâlpii de nocturnă și au început săpăturile pentru fundația sălii de sport. Valoarea acestei investiții era estimată la 34,23 milioane de lei, din care aproximativ 100.000 de euro reprezintă valoarea suprafeței de joc artificiale pentru terenul de fotbal, care este asigurată de către FRF. Doar că baza sportivă va costa mult mai mult pentru că prețurile materialelor de construcții au crescut vertiginos.

- Advertisement -

FRF a mai dat o șansă Brașovului

Terenul sintetic de fotbal, proiect aflat în derulare cu FRF, este depășit de mult timp, dar forul lui Burleanu a mai dat o șansă Brașovului și a cuprins acest proiect și în bugetul din acest an.

Brașovul e lider la demolări de stadioane

Brașovul se mândrea, la începutul anilor 90, cu o mulțime de arene, majoritatea cu gazoane excepționale. Astfel, după Revoluție, la Brașov existau nouă stadioane cu gazoane de iarbă: Tineretului, Tractorul, Metrom, ICIM, Carpați, Brașovia, CFR, Municipal și Postăvarul. Echipele au început să dispară, astfel că și terenurile au avut aceeași soartă.

• Stadionul Tineretului – preluat de Primăria Brașov în 2019. S-au făcut doar câteva lucrări de cosmetizare. Pentru a organiza meciuri de Liga 1, arena brașovană necesită lucrări ample de modernizare.
• Stadionul Municipal – demolat
• Stadionul Metrom – preluat de Primăria Brașov, tribunele au fost demolate, a mai rămas doar terenul de iarbă.
• Stadionul ICIM – o parte a bazei sportive se află în administrarea unei firme aflate în insolvență, iar o altă parte a intrat în proprietatea Primăriei Brașov.
• Stadionul Tractorul- demolat. Pe locul stadionului s-a construit un Hypermarket și o sală de sport multifuncțională
• Stadionul Postăvarul – demolat
• Stadionul CFR – se află în paragină, este în proprietatea Depoului CFR Brașov
• Stadionul Brașovia – este în proprietatea Ministerului Educației și Cercetării
• Stadionul Carpați – demolat, în locul acestuia se află în construcție un complex sportiv.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE