19.7 C
Braşov
AcasăInternationalJaponia îşi redeschide prudent graniţele pentru un număr limitat de turişti străini,...

Japonia îşi redeschide prudent graniţele pentru un număr limitat de turişti străini, după mai mult de doi ani de când le-a închis din cauza pandemiei

Pentru prima dată după mai mult de doi ani, Japonia va reîncepe să primească în această lună turişti străini din patru ţări – Statele Unite, Australia, Thailanda şi Singapore – în cadrul unui demers strict reglementat, a anunţat marţi guvernul nipon, potrivit AFP, preluată de Agerpres.
Turiştii vor vizita arhipelagul în cadrul unor călătorii organizate: vor fi însoţiţi de ghizi oficiali şi vor urma itinerare fixate în avans. În plus, vor trebui să facă dovada administrării a trei doze dintr-un vaccin anti-COVID-19 şi să fi încheiat o asigurare medicală privată, potrivit unui comunicat al Agenţiei japoneze de turism.
Japonia şi-a închis graniţele pentru vizitatorii externi la începutul pandemiei de coronavirus şi abia recent a început să ridice restricţiile de la frontieră.
Prim-ministrul Fumio Kishida doreşte o redeschidere mai largă, însă majoritatea opiniei publice japoneze este în continuare reticentă la această problemă. De marţi, ţara acceptă din nou intrarea persoanelor care se deplasează în scop de afaceri, în special studenţi şi călători din străinătate, dar cu limitări în ceea ce priveşte numărul persoanelor – 10.000 de persoane în fiecare zi potrivit reglementărilor curente. Plafonul ar urma să se dubleze începând din iunie, potrivit presei locale.
Deşi alte ţări care au adoptat restricţii drastice similare vizând intrarea pe teritoriul lor (Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Singapore) şi-au redeschis graniţele în ultimele luni, Japonia şi-a păstrat până în prezent graniţele închise.
Exigenţele actuale, care includ prezentarea unui rezultat negativ la un test COVID-19 efectuat într-un interval de 72 de ore înaintea zborului spre Japonia şi realizarea unui nou test la sosirea în ţară, se vor aplica de asemenea turiştilor străini acceptați în această lună, a precizat Agenţia japoneză de turism pentru AFP, adăugând că numărul acestora nu este încă stabilit.
Anterior pandemiei, Japonia miza extensiv pe turism pentru a-şi susţine economia. În 2019, a primit 31,9 milioane de vizitatori străini, un nou record, şi viza pragul de 40 de milioane pentru 2020, anul când erau programate iniţial Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Pandemia a compromis acest obiectiv, iar JO de la Tokyo s-au ţinut în cele din urmă în absenţa publicului în 2021.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE