18.6 C
Braşov
AcasăInternationalUcraina a câștigat Eurovision 2022. România, la coada clasamentului

Ucraina a câștigat Eurovision 2022. România, la coada clasamentului

Ucraina, prin Kalush Orchestra, cu melodia „Stefania”, a câștigat trofeul Eurovision 2022, în finala care a avut loc sâmbătă noapte pe Arena Pala Olimpico din Torino, Italia. România s-a clasat pe locul 18, din cei 25 de finaliști. Țara noastră a fost reprezentată de wrs, cu piesa „Llámame”.
După votul juriilor din cele 40 de țări votante, primul loc a fost obținut de Marea Britanie. După votul publicului clasamentul s-a schimbat. Ucraina a trecut pe locul 1 în clasament, după ce a primit 439 de puncte din partea publicului, ajungând la un total de 631 de puncte. Un salt uriaș a făcut și Moldova, reprezentată de formația Zdob și Zdup, care a primit 240 de voturi de la public, și astfel, cu 253 de puncte în total, a încheiat concursul pe locul 7. Pe locurile imediat următoare Ucrainei s-au clasat Marea Britanie, cu 466 de puncte, Spania, cu 459, Suedia, cu 438 și Serbia, cu 312.
România a obținut 53 de puncte din partea publicului, și a încheiat concursul cu un total 63 de puncte. Cele 12 puncte le-a primit de la juriile din Germania- 1 punct, Grecia – 7 puncte şi Spania – 4 puncte. România a acordat cele 12 puncte Ucrainei. Punctajul a fost anunţat din partea României de Martin Osterdahl, reprezentantul Eurovision, după ce o problemă tehnică de conectare care a blocat legătura Bucureștiului cu Torino. Anul acesta România a fost reprezentată la Eurovision 2022 de solistul Andrei Urs, WRS pe numele său de scenă, care a interpretat piesa cu influențe latino ,,Llamame”.
Kalush Orchestra, care a obținut trofeul pentru Uxraina, sunt un grup de rap format din șase persoane, rapperul principal Oleh Psiuk, vocaliștii Tymofii Muzychuk și Oleksandr Slobodianyk, multi-instrumentistul Ihor Didenchuk, Vitalii Duzhyk și dansatorul Vlad Kurochka.
Kalush Orchestra este cunoscută pentru combinarea hip-hop-ului cu elemente ale muzicii populare ucrainene. Fiind un grup de bărbați, au trebuit să obțină permise speciale pentru a-și părăsi țara de origine, deoarece toți bărbații ucraineni cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani trebuie să se prezinte în prezent pentru serviciul militar.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE