18.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSpitalul pentru Copii Brașov va fi reabilitat energetic cu fonduri europene

Spitalul pentru Copii Brașov va fi reabilitat energetic cu fonduri europene

Spitalul pentru Copii Brașov va fi reabilitat energetic cu fonduri europene. Proiectul a fost adoptat în ultima ședință a Consiliului Județean Brașov.

- Advertisement -

Consiliul Judeţean Braşov a fost convocat vineri, 13 mai, într-o şedinţă extraordinară în cadrul căreia a fost aprobat acest proiect – „Creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov”- care urmează să fie depus spre finanţare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

CJ a aprobat valoarea maximă eligibilă a proiectului, în sumă de 6.090.920,00 euro fără TVA (respectiv 29.983.771,884 lei fără TVA), precum şi acordul de parteneriat între UAT Județul Brașov și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, care va permite desfăşurarea tuturor etapelor de contractare şi implementare a lucrărilor incluse în proiect.

Intervențiile propuse în cadrul proiectului vor determina o reducere cu peste 50% a consumului anual de energie finală pentru încălzire față de consumul anual înregistrat înainte de renovarea energetică, o scădere a consumului de energie primară totală și o reducere a emisiilor de dioxid de carbon de 30%, până la 60%.

- Advertisement -

„Am aprobat un nou proiect cu fonduri europene pe care dorim să-l implementăm în scopul îmbunătăţirii infrastructurii medicale pe care o administrăm. De această dată vorbim despre Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, o unitate medicală pe care în ultimii ani am modernizat-o aproape în totalitate cu bani alocaţi din bugetul judeţean. Fiecare secţie în parte a beneficiat de atenţia noastră în ceea ce priveşte lucrările de reabilitare şi modernizare. De asemenea, am achiziţionat în totalitate echipamentele şi aparatura pe care conducerea spitalului ni le-au solicitat. Până în prezent nu am avut posibilitatea să accesăm proiecte cu fonduri europene pentru această unitate, deoarece a trebuit să clarificăm situaţia juridică a imobilelor care intră în componenţa ei. Cu acest proiect pe care acum îl demarăm, putem spune că finalizăm întreaga modernizare a Spitalului Clinic de urgenţă pentru Copii Braşov”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Clădirea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov a fost construită în perioada 1979 – 1984 şi are o suprafață desfășurată de 13.843 mp. Construcţia este formată din cinci corpuri de clădire care închid în centru o curte interioară şi chiar dacă aceasta prezintă siguranţă şi stabilitate în exploatare, nu mai corespunde cerințelor actuale privind eficiența energetică și gestionarea energiei.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE