18.6 C
Braşov
AcasăEconomicPrețul la pâine va continua să crească. „Altfel murim, iar dacă murim,...

Prețul la pâine va continua să crească. „Altfel murim, iar dacă murim, nu mai producem pâine”, spune președintele Rompan

Aurel Popescu, președintele Rompan, a vorbit, la o emisiune tv, despre ce se va întâmpla cu prețul pâinii. Prețul la pâine o să mai crească? ”Da, o să mai crească. Și vă spun de ce. Să vedem ce se întâmplă în acest weekend, să vedem ce se întâmplă săptămâna viitoare, dacă plouă. Dacă nu plouă, producția de grâu va fi mai mică decât apreciem și decât făceam de obicei. În aceste condiții, categori, fiind o producție mai mică, se cere un preț mai mare”, a explicat invitatul jurnalistului Răzvan Dumitrescu.
Deja văd că prețurile pe noua recoltă sunt în creștere, chiar mai mari decât la grâul vechi, a continuat Aurel Popescu, explicând ce înseamnă acest lucru. Potrivit spuselor sale, acest lucru „este un semnal că situația pe plan mondial nu este bună. Și atunci, m-ați întrebat, eu vă răspund: dacă prețul materiei prime crește, obligatoriu trebuie să creștem și noi, că altfel murim, iar dacă murim, nu mai producem pâine. Asta este”.

- Advertisement -

Există soluții, de orice fel, pentru a stopa avanlanșa asta de creșteri?

”Există soluții, pe care domnul ministru al Agriculturii, domnul Chesnoiu, le-a avansat. Așteptăm să vedem dacă aceste măsuri vor intra măcar de la 1 iulie în vigoare, astfel încât să putem să contracarăm și să putem să ne atenuăm din pierderi. Pentru că procentul de creștere a prețului la pâine pe care l-ați prezentat, de 20,3%, este mai mare în piață. Pentru simplu fapt că avem dublare de costuri la materii prime, la energie, la gaze, ambalaje și toate celelalte”, a subliniat președintele Rompan.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE