20.3 C
Braşov
AcasăSportFC Brașov, depunctată de FRF! Clubul are și interzis la transferuri! ”Am...

FC Brașov, depunctată de FRF! Clubul are și interzis la transferuri! ”Am trimis notificări! Nu ne-au băgat în seamă!”

Autor: Adi MARICA
Chiar înaintea manșei tur a barajului de menținere în Liga 2 cu Poli Timișoara, programată în orașul din vestul țării, FC Brașov a mai încasat o lovitură în acest sezon.
În ședința de miercuri, 11 mai, a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, FC Brașov a fost sancționat cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători, dar și o depunctare de două puncte în clasamentul play-out-ului Ligii a 2-a. Concret, FC Ardealul Cluj a cerut la comisiile FRF plata de formare a jucătorului Ștefan Nicolau (20 de ani). Cum brașovenii nu au plătit banii celor de la Ardealul, FRF a venit cu sancțiunile.

- Advertisement -

Foto: SR Brasov
Ștefan Nicolau a jucat la clubul clujean aproape 4 ani, iar acum este sub contract cu FC Brașov. Nicolau a făcut parte din lotul Coronei, echipă cu care a promovat în vara trecută în Liga a 2-a, dar, în vara trecută, nu a fost inclus în proiectul ”new FC Brașov”. Nicolau și-a căutat dreptatea la FRF, la fel ca antrenorii și fotbaliștii de la Corona ”lăsați în aer” după cesionarea locului în Liga 2 de la nou-promovată la noul FC Brașov, iar clubul prezidat de Ioan Mărginean a fost obligat să respecte contractul jucătorului. În această iarnă, după ce nu apucase să joace în niciun meci pentru FC Brașov în Liga 2, după ce legitimarea sa a fost făcută spre finalul anului trecut, după litigiul câștigat la FRF, Nicolau a fost cedat sub formă de împrumut în Liga 3, la SR Brașov, până la finalul acestui sezon.

„ Am zis că e păcat de Dumnezeu să nu ne înțelegem omenește“

Alexandru Moldovan, șeful clubului Ardealul Cluj, a explicat acest caz. ”E firesc să cerem grila de formare a jucătorului. Conform regulamentului, când jucătorul este legitimat la un club de nivel superior, clubul plătește grila de formare. Înainte să ajungem la FRF, noi am încercat să luăm legătura cu cei de la FC Brașov. Am zis că e păcat de Dumnezeu să nu ne înțelegem omenește. Am trimis notificări, dar nu am primit niciun răspuns! Nu ne-au băgat în seamă! După ce am câștigat la CNSL am încercat, din nou, să luăm legătura cu ei. Nu s-a putut și nici nu am primit răspuns la notificări. În aceste condiții, am sesizat Comisia de Disciplină. Mai întâi, FC Brașov a primit o amendă, iar acum au venit și celelalte sancțiuni”, a spus Moldovan.
Depunctare pentru 8300 lei!
Suma pe care FC Brașov trebuie să o plătească celor de la Ardealul Cluj este de 8.300 de lei cu TVA.
„Mai în glumă, mai in serios, pentru cei care erau nemulțumiți că avem puncte puține, iată că am ajuns in situația să ne permitem să mai pierdem și puncte”, a reacționat, ironic, antrenorul lui FC Brașov, Călin Moldovan.

- Advertisement -

”Creditor • ACS Fotbal Club Ardealul / Debitor • ACS FC Brașov Steagul Renaște / În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea ACS FC Brașov Steagul Renaște cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 20.04.2022 – 04.05.2022. Comisia a acordat termen în data de 25.05.2022, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul ACS Fotbal Club Ardealul pentru a evita în continuare depunctarea”, sună decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

FC Brașov a rămas fără două puncte în clasamentul play-out-ului Ligii 2 și are interdicție la transferat și/sau legitima jucători. În clasamentul play-aut-ului Ligii 2, FC Brașov a fost sancționată cu pierderea a două puncte din cele câștigate pe teren. FC Brașov a intrat în play-out cu 14 puncte acumulate în 19 jocuri din sezonul regular, iar în această fază a competiției echipa a mai strâns 12 puncte în șase meciuri. Deci în total a strâns 26 de puncte. Conform clasamentului actualizat în urma acestei sancțiuni, FC Brașov a rămas cu 24 de puncte, cu șase mai mult decât Unirea Constanța. Printre numeroasele litigii pe care le are, FC Brașov l-a pierdut și pe cel cu fostul antrenor Ilie Stan, pe care refuză să-l plătească. Urmează alte sancțiuni? Interesant este că în ședința de miercuri, 11 mai, a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, pe rol s-a aflat și cazul lui Ioan Mărginean care își cere drepturile financiare din perioada în care activa ca președinte la Gaz Metan Mediaș.
„Creditor • Mărginean Ioan. Debitor • ACS Gaz Metan Mediaș. Executare drepturi financiare“. Comisia a acordat termen pentru data de 18 mai.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE