18.6 C
Braşov
AcasăInternationalUniunea Europeană acuză Rusia că a atacat cibernetic o rețea importantă...

Uniunea Europeană acuză Rusia că a atacat cibernetic o rețea importantă de sateliți cu o oră înainte de a invada Ucraina

Uniunea Europeană a acuzat marți Rusia că a realizat un atac cibernetic asupra unei rețele de sateliți exploatate de operatorul american Viasat pe 24 februarie, cu o oră înainte de invadarea Ucrainei, pentru a pregăti terenul, informează europafm.ro.
„Este pentru prima dată când Uniunea Europeană acuză deschis Federația Rusă că a comis un atac cibernetic. Atacul cibernetic a avut loc cu o oră înainte de invazia neprovocată și nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei, pe 24 februarie 2022, facilitând astfel agresiunea militară. Atacul a provocat perturbări importante în comunicații, perturbări care au afectat serviciile publice, companiile și pe cetățenii utilizatori în Ucraina și a afectat de asemenea mai multe state din Uniunea Europeană”, a spus Josep Borrell, șeful diplomației europene.
UE afirma până acum că atacurile cibernetice proveneau „din interiorul Rusiei”, dar fără a incrimina autorităţile ruse: „UE, în strânsă colaborare cu partenerii săi, intenţionează să ia noi măsuri pentru a preveni, descuraja şi a reacţiona la astfel de comportamente rău intenţionate în spaţiul cibernetic”, spune UE într-o declaraţie în numele Celor 27. „UE va continua să furnizeze o susţinere politică, financiară şi materială coordonată Ucrainei pentru a-i întări rezilienţa cibernetică”, se mai afirmă în declarație.
Atacul asupra operatorului de sateliţi Viasat i-a lăsat fără internet pe mii de utilizatori din Germania, Franţa, Ungaria, Grecia, Italia sau Polonia.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE