20.3 C
Braşov
AcasăInternationalVladimir Putin: NATO reprezintă o amenințare evidentă pentru Rusia

Vladimir Putin: NATO reprezintă o amenințare evidentă pentru Rusia

Președintele Rusiei Vladimir Putin a spus la parada anuală de 9 mai, când Rusia sărbătorește Victoria din Al Doilea Război Mondial în fața Germaniei naziste, că NATO reprezintă o amenințare pentru Federația Rusă, potrivit europafm.ro.
Vladimir Putin a afirmat că militarii ruși luptă, în prezent, în Donbas pentru securitatea Rusiei. Liderul de la Kremlin a evitat să folosească termenul război și a vorbit despre așa-zisa operațiune militară specială din Ucraina despre care a spus că a fost necesară și oportună. Este „decizia corectă” a unei țări independente, puternice și suverane, a subliniat Putin care spus că NATO reprezintă „o amenințare evidentă” pentru Rusia.
Luni, la ora 10:00, au răsunat clopotele în Piața Roșie din Moscova. Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a dat salutul de onoare armatei și apoi președintelui Vladmir Putin care și-a început imediat discursul.
Vladimir Putin a vorbit despre militarii răniți în Ucraina, dar fără să aducă în discuție și numărul mare de soldați ruși decedați în război. Liderul de la Kremlin a promis familiilor victimelor ajutoare speciale și a menționat că a semnat un decret în acest sens.
La Paradă au fost mobilizați zeci de mii de militari și mii de tancuri, și potrivit Kremlinului, ceremonii similare au avut loc în alte peste 20 de orașe din Rusia.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE