18.6 C
Braşov
AcasăEconomicCiucă a pus om nou la ANAF: Lucian Ovidiu Heiuş, fost parlamentar...

Ciucă a pus om nou la ANAF: Lucian Ovidiu Heiuş, fost parlamentar PNL

Lucian Heiuş a fost numit preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), decizia fiind semnată joi de premierul Nicolae Ciucă, relatează Profit.ro. Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că i-a cerut noului preşedinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creşterea nivelului de colectare pentru a asigura finanţarea măsurilor economice şi sociale pentru protejarea cetăţenilor şi economiei. „Creşterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susţinut”, a arătat el.
„Am cerut noului preşedinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creşterea nivelului de colectare pentru a asigura finanţarea măsurilor economice şi sociale pentru protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm. Creşterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susţinut. Implementarea proiectelor “Radarul mărfurilor” şi „E-factura” sunt, de asemenea, în măsură să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat şi să asigure un mediu de business concurenţial”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.
Heiuş, fost parlamentar PNL, trece la şefia ANAF de pe poziţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor, în care a fost numit la începutul lui 2021.
Lucian Heiuş a fost în trecut în mai multe rânduri aproape de a fi numit la ANAF de către PNL, relatează Profit.ro.
Fosta şefă a ANAF Mirela Călugăreanu a postat pe site-ul instituţiei bilanţul mandatului său, ea urmând să plece pe funcţia de consilier de conturi la Curtea de Conturi, post pentru care a fost votată marţi de Parlament.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE