19.7 C
Braşov
AcasăCititoriFloarea Clopoțel, frumoasă și ușor de îngrijit

Floarea Clopoțel, frumoasă și ușor de îngrijit

Campanula, numită popular și Floarea Clopoțel, Steaua Marinei sau Steaua de la Bethleem, este o plantă decorativă cu flori mov, albe sau roz. Această plantă decorează minunat orice grădină sau balcon, din martie și până toamna târziu. Iată cum trebuie să îngrijim Floarea Clopoțel ca să ne bucurăm de frumusețea ei.

- Advertisement -

Ușor de îngrijit

Floarea Clopoțel nu este doar frumoasă dar și suficient de rezistență pentru a supraviețui atât pe căldură, cât și pe răcoare. Așadar, dacă ești în căutarea unei plante ușor de îngrijit poți opta pentru acești ,,clopoței”.Planta provine din zonele temperate din Europa și Asia, încadrându-se perfect în grădinile din România. Plantă nu are cerințe mari de îngrijire, însă nu agreează temperaturi mai mici de 7-8 grade C (trebuie protejată) sau mai mari de 20 grade C (când trebuie stropită cu apă). Numele plantei “campanula” este de origine latină și înseamnă clopoțel.

Floarea clopoțel este o bucurie în orice curte

- Advertisement -

În ziua de azi, această floare interesantă este foarte populară în rândul iubitorilor de flori la ghiveci datorită florilor colorate intens. Poate avea flori albastre, albe, roz sau mov, buchet bogat care nu lasă decât să se întrezăreasca fundalul verde al frunzelor. Campanula este ideală pentru a fi folosită în amenjarea bordurilor sau rocariilor. Iată câteva dintre cele mai populare soiuri Campanula: Pink Octopus, Blue Waterfall, Canterbury Bells, Dalmation Bellflower sau Fairies Thimbles

Decorează pervazul cu frumoșii „Clopoței”

Dacă zona în care locuiește nu îți permite să plantezi Campanula direct în curtea ta, atunci alege o plantă la ghiveci. Florile în formă de clopoțel te vor bucura în fiecare zi pentru mult timp. Floarea este extrem de ușor de cultivat în interior. În mod ideal, are nevoie de temperaturi cuprinse între 15-16 grade C (dacă sunt mai mari, trebuie stropită cu apă), sol umed(dar fără apă în farfurie) și multă lumina (atenție: nu suportă soarele direct).

Unde o așezăm?

Planta preferă un loc luminos, dar ferit de bătaia directă a soarelui. Se simte bine la răcoare și căldură moderată. În perioada iernii, are nevoie de o perioada de repaus, astfel că trebuie să beneficieze de un loc ferit de îngheț.

Cum o udăm și cum o înmulțim

În perioada de creștere și dezvoltare, se udă mai des, dar atenție la cantitatea de apă. Excesul de umezeală duce frecvent la putrezirea rădăcinilor. Iarnă, pământul se păstrează aproape uscat. Cea mai ușoară metodă de a înmulți Campanula este realizarea de butași. Această operațiune se face primăvară. Alte metode de înmulțire ar fi prin semințe sau prin divizarea tufei.

Fertilizare, la alegere

În perioada vegetativă se recomandă administrarea de îngrășământ lichid Pokon pentru plante cu flori o dată la două săptămâni, începând din primăvară până în toamna. Pentru a scapa de grija fertilizarilor repetate, poți folosi batoane de îngrășământ Pokon cu eliberare lentă pentru plante cu flori, care au o perioada de acționare de 3 luni. Dacă alegi să amplasezi Clopoțeii pe balcon, atunci planta trebuie fertilizată cu îngrășământ pentru plante de terasă & balcon.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE