18.6 C
Braşov
AcasăComunicate(P) Pâinea Anului 2022 industrială este pâinea cu semințe prăjite și Pâinea...

(P) Pâinea Anului 2022 industrială este pâinea cu semințe prăjite și Pâinea Anului 2022 artizanală este pâinea albă ”la cuptor” cu cartofi

Luni, 4 aprilie 2022, s-au desfășurat concursurile secțiunii panificație-patiserie din cadrul Concursurilor GastroPan 2022 și au fost decernate trofeele pentru cea mai bună pâine artizanală și industrială. Pâinea cu semințe prăjite este Pâinea Anului 2022 fabricată industrial în România, iar Pâinea albă ”la cuptor” cu cartofi a fost cea mai bună dintre pâinile realizate în mod artizanal.

- Advertisement -

Pâinile Anului 2022: pâinea cu semințe prăjite și pâinea albă ”la cuptor” cu cartofi

La fel ca și în anii precedenți, și în 2022 atât brutarii artizani, cât și producătorii industriali de pâine au avut șansa de a câștiga trofeul Pâinea Anului 2022, în două categorii diferențiate în funcție de cantitatea produsă și metodele de fabricație – artizanale sau industriale.

Pâinea Anului 2022 fabricată industrial în România: Pâine cu semințe prăjite

La această categorie concurenții au avut sarcina de a prezenta o pâine fabricată în proces industrial care se produce într-o cantitate de cel puțin 500 kg/zi. Pâinea lui Asztalos Attila de la Brutăria Eldi a fost cea mai bună pâine industrială. Pâinea conține maia solidă, apă, făină albă de grâu, semințe prăjite (susan, floarea soarelui, in), făină de secară, sare, secară prăjită măcinată, drojdie și maia lichidă. Premiații categoriei:

Industrial – Locul I – Asztalos Attila

Locul I: Asztalos Attila – Brutăria Eldi, Agrișteu
Locul II: Kovács Éva – Harmopan, Miercurea Ciuc
Fazakas Attila Tibor – Bertis, Sfântu Gheorghe
Locul III: Bocskor Boróka – Brutăria Bocskor, Sânmartin

- Advertisement -

Pâinea Anului 2022 realizată artizanal în România: Pâine albă ”la cuptor” cu cartofi

La această categorie concurenții au avut sarcina de a prezenta o pâine care se produce într-o cantitate de maxim 150 kg/zi, fabricată în mod artizanal, procesul tehnologic în ansamblu fiind preponderent manual, dar s-au putut folosi utilaje pentru unele operații tehnologice. Trofeul Pâinea Anului 2022 realizată artizanal în România i-a revenit reprezentantului firmei Harmopan, Dánel Csaba și are în componență făină albă de grâu, apă, pastă de cartofi, sare, ulei de floarea soarelui și drojdie. Premiații categoriei:

Artizanal – Locul I – Danel Csaba

Locul I: Dánel Csaba – Harmopan, Miercurea Ciuc
Locul II: Pop Florin Marcel – Brutăria Eldi, Agrișteu
Tőkés Tibor – Bálványos Resort Hotel, Băile Tușnad
Locul III: Surugiu Gabriel – Mons Mellis, Hărman
Bîrsan Csaba – Brutăria Bocskor, Sânmartin

Produse tradiționale de paști specifice regiunilor din România

La categoria Produse de patiserie concurenții au avut sarcina de a prezenta un produs de patiserie tradițional de paști specific unei regiuni din România. Cel mai bun produs de patiserie s-a dovedit a fi cozonacul semi însiropat cu nucă, realizat de către Ștefan Alexandru de la compania Moncris. Premiații categoriei Produse de Patiserie:

Patiserie – Locul I – Stefan Alexandru

Locul I: Ștefan Alexandru – Moncris, Dâmbovița
Locul II: Péter Orsolya – Harmopan, Miercurea Ciuc
Locul III: Ardelean Raluca Mariana – Moara Maria, Chizătău

Felicitări și mulțumiri brutarilor și patisierilor talentați, care prin prezentarea produselor au demonstrat că meseria de brutar și patisier este mult mai mult decât ceea ce pare și că talentul și eforturile sunt recunoscute și se pot transforma în artă!

Pentru mai multe detalii despre eveniment și imagini de la edițiile anterioare vizitați pagina www.gastropan.ro sau puteți contacta organizatorii la numărul de telefon 0733-313.042 sau e-mail info@gastropan.ro

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE