19.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPsihiatrii dau comunicate, angajații spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov își strigă...

Psihiatrii dau comunicate, angajații spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov își strigă disperarea pe rețelele sociale, pe bolnavi nu îi întreabă nimeni, nimic !

Autor: Ovidiu Văcaru

- Advertisement -

Deranjați de articlolele de presă care scot în evidență probleme majore în mutarea pacienților din secțiile de psihiatrie de pe strada Eminescu în centrul Brașovului, o asociație de psihiatri a emis un comunicat în care își exprimă grija pentru pacient:
”În calitate de medici psihiatri, înainte de orice, grija noastră este pacientul, iar în acest sens depunem toate eforturile pentru un act medical de calitate și condiții civilizate de asistență, mai ales în condițiile vulnerabilităților create de pandemie. În acest sens, prezentarea echidistantă a realităților, luările de poziții în interesul pacientului (indiferent de diagnostic) reprezintă un exemplu de atitudine etică și de profesionalism. În condiții deosebite (retrocedarea către proprietar a clădirii de pe strada Eminescu, prin hotărâre judecătorească), subliniem că măsurile medicilor psihiatri puse în practică cu bună-credință în interesul pacienților nu pot fi judecate malițios și stigmatizate în presă. În sinteză, considerăm că măsurile profesioniștilor de îmbunătățire a condițiilor de asistență din secțiile sau spitalele de psihiatrie sunt de interes public absolut, contribuie la sensibilizarea autorităților în sensul de a acorda resurse și condiții mai bune pacienților și reprezintă fără echivoc o dovadă de cinste, demnitate și probitate profesională, în conformitate cu etica si deontologia medicală. Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie condamnă public orice formă de stigmatizare a pacientului cu tulburări psihice, de discriminare, de intimidare sau de linșaj mediatic asupra corpului medical psihiatric și va continua să apere deschis corpul profesional al psihiatrilor și să ia poziție fermă în interesul suprem al pacienților noștri”.

Nu știm pe cine reprezintă această Asociație, dar ca răspuns la acest comunicat, putem să vă prezentăm opinia unei angajate din spitalul la care au fost mutați pacienții de pe Eminescu. Opinia a fost lansată ca răspuns la reportajele Monitorul Expres publicate online. Pentru siguranță, preferăm să păstrăm anonim numele cadrului medical. La care putem să adăugăm, din nou și raportul întocmit de 8 medici neurologi, care confirmă ce a scris Monitorul Expres și ce spune și angajata mai sus. Grijă pentru pacienți?

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE