19.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovGuvernul a adoptat indicatorii tehnico-economici pentru drumul Brădet - Valea Doftanei, alternativă...

Guvernul a adoptat indicatorii tehnico-economici pentru drumul Brădet – Valea Doftanei, alternativă la DN1

Autor: M.P.

- Advertisement -

Guvernul României a adoptat ieri hotărârea de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ 102I Valea Doftanei, judeţul Prahova – Brădet, judeţul Braşov. Acest drum este menit să devină o alternativă pentru drumul naţional DN 1 de pe Valea Prahovei şi pentru DN1A (Cheia), care se transformă în fiecare weekend în artere aglomerate.

CJ Braşov şi-a asumat o cofinanţare de 12,421 milioane lei, pe patru ani

Potrivit Hotărârii de Consiliu Judeţean deja aprobată şi la nivelul judeţului nostru, dar şi al judeţului Prahova, în septembrie 2021, în baza căreia a fost adoptată acum şi Hotărârea de Guvern, investiţia este estimată la 540,244,357 milioane lei fără TVA (642,051 milioane lei cu TVA). Din această sumă 407,357 milioane lei fără TVA reprezintă investiţia pentru partea de construcţii şi montaj, iar restul, sumele necesare efectuării studiilor, proiectelor şi documentaţiilor. Din costurile totale ale acestei investiţii, Consiliul Judeţean Brașov şi-a asumat, prin hotărârea din septembrie 2021, susţinerea unei cofinanţări de 12,421 milioane lei fără TVA (14,773 milioane lei cu TVA), din care 5,972 milioane lei, pentru construcţii şi montaj.

Braşovul trebuie să scoată din fondul forestier 4,3 hectare de pădure

Lungimea totală a DJ 102I Brădet (jud. Brașov) – Valea Doftanei (jud. Prahova) este de aproximativ 25,6 de km, din care 13,684 km sunt pe teritoriul judeţului Braşov. Drumul are în componenţă 72 de podeţe, 14 poduri, 26 de străzi laterale, 13 parcări de scurtă durată şi 45 de accese spre proprietăţi. Reabilitarea şi modernizarea sa presupune lucrări de consolidare pe 13.360 de metri. Investiţia este eşalonată pe patru ani.
Pentru modernizarea şi reabilitarea drumului de pe Valea Doftanei va fi nevoie de scoaterea din fondul forestier a 10,70 ha de pădure, din care 4,35 în județul Brașov, iar 10,35 ha din județul Prahova.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

1 COMENTARIU

  1. Multi ani au trebuit sa treaca pina sa se apeleze la aceasta alternativa reala ! Din pacate mai dureaza pina se trece de „studiile, proiectelor şi documentaţiilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE