19.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCetățuia Brașov urmează să intre în proceduri de „securizare”. Coliban spune că...

Cetățuia Brașov urmează să intre în proceduri de „securizare”. Coliban spune că duce tratative și pentru Hanul de la Pietrele lui Solomon și pentru Panoramic. Video atașat.

Primarul Allen Coliban susține că primăria municipiului Brașov va iniția foarte curând lucrări de securizare a Cetățuii Brașov, chiar dacă acest monument istoric nu este (încă) în patrimoniul municipiului Brașov. Coliban a afirmat în emisiunea „Vorbe sau Fapte” realizată de Ovidiu Văcaru la Kroncast Media că fondurile pentru reparațiile de securizare au fost alocate și urmează ca lucrările să înceapă curând. Reamintim că Cetățuia Brașov, care din 1990 se află în proprietatea SIF Transilvania este în litigiu de mai mulți ani cu primăria Brașov, care solicită trecerea monumentului în proprietatea municipalității. Primarul a declarat în aceeași emisiune că pe 18 martie este un alt termen la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar dacă instanța va aproba retrocedarea, Cetățuia de pe Strajă va intra în proprietatea brașovenilor. Până atunci, municipalitatea a identificat o posibilitate legală pentru a securiza zona : Legea Monumentelor Istorice. „Până acum adminsitrația locală ori nu a știut ori s-a ferit de această lege.Legea aceasta ne permite să intervenim asupra monumentelor istorice pentru a opri degradarea. Ca până când avem verdictul juridic, Cetățuia să nu se prăbușească. Luniile următoare ne apucăm de lucrările de securizare. Un alt obiectiv important pentru memoria acestui oraș-Hanul de la Pietrele lui Solomon, care e o proprietate privată, avem anul acesta în vedere să mergem pe idea recuperării acestei proprietăți. Presupune negocieri, discuții cu propietarii actuali, care pot sau pot să nu fie de acord cu vânzarea la un preț pe care noi îl determinăm prin evaluare, făcută de un evaluator independent. Este un element activ în memoria brașovenilor”, a afirmat Coliban în emisiunea realizată de Ovidiu Văcaru.

- Advertisement -

”Vreau să rezolv toată rușinea de a rămâne în paragină diverse obiective din municipiul nostru”

”Tot din lina asta mai avem Panoramicul, care este de asemenea proprietate privată, tot a SIF Transilvania. Până la un punct poți interveni ca administrație locală, dincolo de acest punct administrația trebuie sa fie un liant și un catalizator. Am avut discuții, chiar dacă nu e treaba primăriei să se ocupe de cârciumi, situația acolo este și mai complicată, accesul este asigurat de un alt operator privat (n.r. Ana Hotels, care este proprietara liniei de telecabină). Pentru tot ce e lăsat în paragină avem instrumentul supraimpozitării (n.r. 500% impozit mai mare) pentru tot ce-i lăsat în paragină , avem posibilitatea să aducem părțile la masă, să vedem daca sunt probleme care pot țin de primărie, de urbanism, să găsim soluția. Dacă putem să impulsionăm ceva, ne manifestăm deschiderea. Vreau să rezolv toată rușinea de a rămâne în paragină diverse obiective din municipiul nostru”, a afirmat primarul în aceeași emisiune. Link la emisiune mai jos .
https://www.facebook.com/kroncastmedia/videos/446576633913801

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

1 COMENTARIU

  1. Se vede ca sunteti „bastinas” domnule primar, felicitari ptr. initiativa! Imi aduc aminte cind coboram cu schiurile pe drumul vechi faceam obligatoriu o halta al Solomon. Care „memoria brașovenilor” citi au apucat „senila” ca sa urce in poiana din Prund,de fapt nici nu stiu unde este drumul vechi! Eu totusi asi fi curios cine a pus frina acestui proiect nu juridic ca sa ii fie trecut in CV ptr. „eficenta”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE