23.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului: Închisoare cu executare pentru...

Pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului: Închisoare cu executare pentru un preot

l Peste 200.000 euro daune morale

- Advertisement -

Preotul Vlad Postolea, de la Parohia Ormeniș, a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, după accidentul mortal în care a fost implicat, în data de 27 decembrie 2020, pe DN 13. El a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. Amintim că Vlad Postolea este acuzat că a accidentat mortal un pieton, în seara de 27 decembrie 2020, pe DN 13, în Feldioara, după care a părăsit locul faptei, fiind identificat ulterior de polițiști. Inculpatul, care pe atunci avea 37 de ani, a lovit cu mașina un bărbat de 31 de ani, care ar fi fost în stare de ebrietate – conform martorilor. Pe 30 decembrie 2020, Judecătoria Brașov a dispus arestarea preventivă a preotului, pe o perioadă de 30 de zile. Vineri, el a primit și sentința definitivă: 2 ani și 6 luni de închisoare. Pedeapsa a fost dată mai întâi de Judecătoria Brașov, fiind menținută de Curtea de Apel Brașov. Din pedeapsă se deduce perioada petrecută în stare de reținere și arestare preventivă (29.12.2020 la 25.02.2021). Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov, au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Brașov pe numele bărbatului, prin care acesta este condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. Condamnatul, care nu era urmărit național, a fost depus în Penitenciarul Codlea. Curtea de Apel Brașov a admis apelul declarat de partea responsabilă civilmente SC Euroins România Asigurare-Reasigurare SA împotriva sentinței Judecătoriei Brașov și a modificat cuantumul daunelor morale acordate părților civile. Astfel, s-a redus cuantumul daunelor morale acordate părților civile după cum urmează:
– pentru partea civilă B.V.M. (soția victimei) de la suma de 105.000 euro la suma de 60.000 euro calculată la cursul B.N.R. din ziua plăţii.
– pentru B.A.C. (fiica victimei) de la suma de 70.000 euro la suma de
45.000 euro calculată la cursul B.N.R. din ziua plăţii.
– pentru partea civilă B.F.I.V.M. (fiica victimei) de la suma de 70.000 euro la suma de 45.000 euro calculată la cursul B.N.R. din ziua
plăţii.
– pentru partea civilă B.C. (mama victimei) de la suma de 56.000 euro la suma de 30.000 euro calculată la cursul B.N.R. din ziua plăţii.
– pentru partea civilă B.C. (fratele victimei) de la suma de 14.000
euro la suma de 10.000 euro calculată la cursul B.N.R. din ziua plăţii, reprezentând daune morale.
– pentru partea civilă B.Ș.V. (fratele victimei) de la suma de 14.000 euro la suma de 10.000 euro calculată la cursul B.N.R. din ziua
plăţii, reprezentând daune morale.
– pentru partea civilă B.A.F. (fratele victimei) de la suma de 21.000 euro la suma de 18.000 euro calculată la cursul B.N.R. din ziua plăţii, reprezentând daune morale.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii