23.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovHoți la drumul mare / CNAIR: Iluminatul de pe DN1 în județul...

Hoți la drumul mare / CNAIR: Iluminatul de pe DN1 în județul Brașov nu a rezistat nicio săptămână

l S-au furat panourile solare și bateriile

- Advertisement -

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat ieri, într-un mesaj publicat pe Facebook, că ansamblurile de iluminare a insulelor de calmare de pe DN1 au fost furate, la mai puțin de o săptămână de când au fost montate. DRDP Brașov a depus plângere penală, însă compania recunoaște că autorii vor fi greu de identificat.
„Din păcate ansamblurile de iluminare a insulelor de calmare de pe DN1 nu au rezistat nici o săptămână. S-au furat modulele de alimentare (compuse din baterii și panouri solare) de pe 4 astfel de insule între Brașov și limita cu județul Sibiu. DRDP Brașov a depus plângere penală în acest caz dar autorii vor fi foarte greu de identificat. Tocmai din acest motiv vă rugăm să ne ajutați cu orice fel de informație despre ce s-a întâmplat sau cine ar fi putut să comită fapta. Semnalizarea din zona insulelor de calmare este un element important de siguranța circulației iar deteriorarea ei poate duce la pierderea de vieți omenești”, scrie CNAIR.

Monitorul Expres vă informa, la mijlocul lunii ianuarie, că CNAIR a montat semnalizare luminoasă în 28 de intersecții și insule de calmare de pe DN1, DN14, DN12, DN13A și DN12A. „Vă reamintim că insulele de calmare sunt proiectate în așa fel încât să oblige conducătorii auto să reducă viteza la intrarea în localități sau în apropierea intersecțiilor prin inducerea unei senzații de disconfort”, se arăta atunci în mesajul CNAIR.

Polițiștii brașoveni s-au autosesizat

”Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind sustragerea unor ansambluri de iluminare de pe DN1, vă comunicăm următoarele:
Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de „furt calificat”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, au comunicat reprezentanții IPJ Brașov.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii