20.3 C
Braşov
AcasăSanatateCe se întâmplă dacă bei apă în timpul mesei?

Ce se întâmplă dacă bei apă în timpul mesei?

Unele persoane susțin că dacă bei apă în timpul mesei ai putea să te confrunți ulterior cu crampe abdominale, balonare și alte tulburări digestive. Dar cât e mit și cât e adevăr în această afirmație?
Mitul conform căruia dacă bei apă în timpul mesei se diluează sucurile gastrice și enzimele digestive, îngreunând astfel procesul de digestie, este fals. Asta ar însemna ca sistemul tău digestiv să nu știe să se adapteze acestei situații, lucru complet fals.
Totodată, se spune că lichidele consumate în timpul mesei ar împiedica absorbția substanțelor nutritive din alimente și ar grăbi eliminarea acestora. Din nou, nu există nicio dovadă științifică în sprijinul acestei afirmații.
Studiile nu au descoperit nicio legătură între faptul că bei apă în timpul mesei și impactul negativ asupra digestiei.
Dinpotrivă , lichidele ajută digestia, în sensul că „împing” mai ușor alimentele pe esofag și, ulterior, în stomac. Astfel sunt prevenite simptome nedorite precum balonarea sau constipația. Mai mult decât atât, dacă bei apă în timpul mesei, e foarte posibil să mănânci mai puțin și, în consecință, să slăbești. „Pauza de apă” îi poate oferi creierului un moment de respiro în care să decidă dacă mai e cazul să mănânci sau ești deja sătul.
Un studiu a arătat că participanții care beau 500 de mililitri de apă înainte sau în timpul mesei au slăbit cu 2 kilograme mai mult decât cei care nu făceau acest lucru. În plus, s-a constatat că metabolismul acestora era mult mai activ, deci procesul de ardere a caloriilor este mai eficient.
Țineți cont însă că aceste informații sunt valabile pentru consumul de apă în timpul mesei. Nu sucuri, alcool sau alte băuturi alcoolice ori îndulcite, bogate în calorii și deloc indicate, nici în timpul mesei, nici după, mai ales dacă suferiți de reflux gastroesofagian!

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE