16.6 C
Braşov
AcasăMagazinCe a cerut în instanță prințul Harry, la aproape doi ani de...

Ce a cerut în instanță prințul Harry, la aproape doi ani de când a renunțat la atribuțiile regale?

Răsturnare de situație în familia regală. Prințul Harry, care s-a stabilit în Statele Unite ale Americii în urmă cu aproape doi ani de zile, susține că nu se simte în siguranță în Anglia, motiv pentru care a lansat o acțiune în justiție pentru a beneficia de protecție din partea poliției. Ba mai mult, el susține că este dispus să plătească pentru acest serviciu.
Ducele de Sussex, în vârstă de 37 de ani, și-a încetat atribuțiile regale în 2020, când s-a mutat în Statele Unite ale Americii alături de familia lui. La aproape doi ani de când a pierdut această protecție din partea poliției, Harry a declanșat o acțiune în instanță.
Potrivit unui reprezentant legal al lui Harry, ducele de Sussex vrea să îşi aducă copiii în vizită în Marea Britanie, însă el şi familia sa “nu se pot întoarce în ţara de origine”, deoarece “este prea periculos”. În vara anului 2021, “siguranţa ducelui a fost compromisă din cauza lipsei de protecţie a poliţiei atunci când acesta a plecat de la un eveniment caritabil”, a continuat el. Această acţiune în justiţie, lansată în septembrie şi vizând revizuirea unei decizii a Ministerului de Interne britanic, riscă să pună în dificultate familia regală, confruntată deja cu ameninţarea unui proces în Statele Unite împotriva prinţului Andrew, acuzat de agresiuni sexuale. “Marea Britanie va fi întotdeauna casa prinţului Harry şi o ţară în care el îşi doreşte ca soţia şi copiii săi să fie în siguranţă. Însă în lipsa protecţiei poliţiei, riscul personal este prea mare”, a declarat reprezentantul legal al ducelui într-o declaraţie pentru agenţia de presă PA.

- Advertisement -

Harry a revenit în Marea Britanie anul trecut, în iulie

Prințul Harry s-a aflat pentru câteva zile în Marea Britanie anul trecut, în luna iulie, când a participat la ceremonia de dezvelire a unei statui în memoria mamei sale, prințesa Diana. Cu o zi înainte, pe 30 iunie, ducele s-a întâlnit cu copii şi tineri grav bolnavi la un eveniment caritabil desfăşurat la Kew Gardens, în vestul Londrei, însă la plecare, maşina ducelui a fost urmărită de paparazzi. Harry şi Meghan au dezvăluit că şi-au angajat o echipă privată care le asigură securitatea după mutarea lor în Statele Unite, în contextul în care preşedintele SUA de atunci, Donald Trump, a declarat că ţara sa nu va plăti pentru protecţia celor doi.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina