-4.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovProfesori nevaccinați ? Se schimbă regulile pentru școală cu prezența fizică !

Profesori nevaccinați ? Se schimbă regulile pentru școală cu prezența fizică !

Regulile de funcționare a școlilor se schimbă din nou. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis aseară să schimbe criteriile după care școlile trec în sistem online. A fost eliminată rata de vaccinare a personalului angajat, în schimb se va ține cont de numărul de paturi ocupate cu bolnavi Covid-19, în fiecare județ.

Noile scenarii de funcționare a școlilor, prevăzute de Hotărârea CNSU, depind acum de rata de ocupare a paturilor COVID dintr-un județ. Astfel, elevii vor învăța de acasă dacă, în județ, rata de ocupare a paturilor din spitale este mai mare de 75%. Revenirea la școală va avea loc doar atunci când rata de ocupare a paturilor scade sub 70%.

Dacă paturile Covid dintr-un județ sunt ocupate într-o proporție mai mică de 75%, școlile vor face cursuri cu prezență fizică. Școala mai poate intra în online, timp de 10 zile, la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal. DSP-urile vor trebui să publice pe site-ul propriu rata de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi, pentru ca vineri să fie anunțat cum se desfășoară școala în săptămâna următoare.
Până în prezent, deschiderea școlilor cu prezență fizică era condiționată de incidența cazurilor Covid-19 în localitate (școlile treceau la educație online la o rată de peste 3 cazuri la mia de locuitori) și, cumulat, de rata de vaccinare a profesorilor (on line dacă era sub 60% într-o unitate de învățământ, cu prezență fizică dacă mai mult de 60% din personalul școlii era vaccinat) . Noile reguli vor fi aplicate imediat după ce hotărârea CNSU va apărea și într-un ordin comun al ministrului sănătății și ministrului educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE