-4.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovTransportul în comun: Cele 51 de troleibuze din Brașov au ajuns ieri...

Transportul în comun: Cele 51 de troleibuze din Brașov au ajuns ieri la 2 milioane de km parcurși

l Poluarea cu CO2 s-a redus cu 3.300 de tone

Cele 51 de troleibuze marca Solaris, achiziționate de municipalitate cu fonduri nerambursabile, au parcurs până ieri un total de peste 2.000.000 de km în Brașov. Este o contribuție semnificativă la reducerea poluării, atât prin înlocuirea autobuzelor diesel, cât și prin oferirea, datorită condițiilor bune de transport, unei alternative reale la autoturismul propriu. Conform municipalității, introducerea în trafic a troleibuzelor și a autobuzelor electrice noi a însemnat o reducere de aproximativ 3.345 de tone de dioxid de carbon (CO2), 75 de tone de oxizi de azot (NOx), 31 de tone de monoxid de carbon (CO), 10 tone de hidrocarburi și 1,5 tone de particule în suspensie, în special praf (PM 2,5; PM 10 etc.).
Oxizii de azot sunt substanțe ce produc iritarea și/sau lezarea căilor respiratorii, favorizează formarea ploilor acide, precum și a fenomenului de smog deasupra orașelor.
În acest moment sunt în circulație toate cele 51 de troleibuze marca Solaris, acest tip de vehicule nepoluante fiind introduse în circulație pe liniile 1, 2, 3, 6, 7, 8, 10, 31, 33. Achiziția acestor troleibuze s-a făcut cu fonduri europene nerambursabile (98% din cheltuielile eligibile). Troleibuzele, model „Solaris Trollino 18“, au o capacitate de 137 de călători, dintre care 40 pe scaune, și sunt dotate cu sistem de informare a pasagerilor cu tracking GPS și anunțarea stației următoare, sistem de numărare automată a pasagerilor (senzori cu infraroșu în ușile de acces și sistem de supraveghere video, 9 camere video amplasate la interiorul și exteriorul vehiculului). Alte dotări ale acestor troleibuze sunt: validatoare carduri contactless (carduri de transport și carduri bancare), prize USB pentru încărcarea telefoanelor și altor dispozitive mobile, wifi, aer condiționat și sistem de încălzire de mare capacitate.
„[…] Nu ne oprim aici. Anul acesta vom avea studiul de oportunitate pentru achiziția de noi mijloace de transport, autobuze și troleibuze, din fonduri nerambursabile. În ceea ce privește transportul metropolitan feroviar, trenurile metropolitane, avem deja studiile care ne permit achiziția de mijloace de transport, de material rulant, și săptămâna aceasta vom semna contractul de finanțare pentru studiul de fezabilitate pentru etapa a doua. Este un studiu de fezabilitate de 15 milioane de lei, din fonduri nerambursabile, care ne va permite să extindem actuala infrastructură feroviară și să o mai modernizăm și să o optimizăm pentru operarea acestor trenuri metropolitane. Brașovul arată din ce în ce mai bine din punctul de vedere al transportului public și vă invit și pe voi să testați acest lucru. Doar așa, pe termen mediu și lung, vom avea o calitate a aerului mai bună și un oraș mai prietenos cu mediul, un oraș mai prietenos și cu cetățenii săi“, a declarat primarul Allen Coliban.

1 COMENTARIU

  1. Cred ca 20 de linii de transport ar fi destule. Ce trasee sunt alea de 10-15 minute.
    S-au înființat linii aiurea!
    Vezi trasee: 53, 54, pe ce străzi circula?
    Toate in Livadă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE