-2 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Păstrăv cu sos de lămâie

2 fileuri păstrăv (400 g) 1 lămâie bio. Pentru sos: 20 g unt semi-dregresat (light),5 căţei de usturoi, 2 linguri zeamă de lămâie, ½ legătură pătrunjel, sare, piper. Preparare: Speli şi ştergi fileurile de peşte cu un prosop de hârtie. Într-o tigaie adâncă, topeşti untul la foc mic şi adaugi usturoiul dat prin răzătoarea mică, zeama de lămâie, pătrunjelul tăiat mărunt, sare şi piper, după gust. Amesteci şi mai laşi pe foc 2 minute, apoi dai deoparte. Într-un vas cu pereţi înalţi, aşezi bucăţile de păstrăv şi, din loc în loc, feliile de lămâie. Torni sosul, asezonezi cu sare şi piper dacă mai este nevoie şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 200 °C, 15-20 de minute, până ce peştele s-a copt. Serveşti preparatul cald, cu legume la grătar sau cartofi gratinați.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 11 ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE