-5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovVine Poliția: Sâmbătă, amenzi COVID-19 de 42.500 lei

Vine Poliția: Sâmbătă, amenzi COVID-19 de 42.500 lei

l Sănătatea și siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor brașoveni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au continuat acțiunile preventiv-reactive, care au ca scop verificarea modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2, acționând în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov. Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov, în vederea prevenirii răspândirii virusului Sars-CoV-2. Pe parcursul desfășurării acțiunilor, polițiștii brașoveni au procedat la informarea cetățenilor și operatorilor economici cu privire la noile reglementări pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, au fost continuate activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.
Sâmbătă, polițiștii brașoveni au verificat peste 1.420 de locații, 34 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 69 de mijloace de transport persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare de 42.500 lei. De asemenea, polițiștii brașoveni au verificat peste 2.080 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină. Polițiștii brașoveni spun că acțiunile lor nu sunt punitive, ci preventive : ”Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Pentru sănătatea proprie și a celor din jur, recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție dispuse de autoritățile sanitare, să poarte masca de protecție și să evite, pe cât posibil, zonele aglomerate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE