-1.2 C
Braşov
AcasăCititoriEste bine să știți: Trenduri alimentare ale anului 2022

Este bine să știți: Trenduri alimentare ale anului 2022

La finalul unui an sunt analizate tendințele pentru anul următor, fie că este vorba de frumusețe, modă sau design interior. Acest lucru este valabil și în ceea ce privește preparatele culinare sau ingredientele pe care le alegem. Whole Foods Market este o companie din Statele Unite care prezintă în fiecare an previziunile sale pentru trendurile alimentare ale anului următor. Iată care sunt principalele trenduri alimentare ale anului 2022, conform andreearaicu.ro

Culturi ultraurbane

Noile inovații în agricultură înseamnă mai multe șanse de a cultiva în zone dificile, iar multe branduri aleg să încerce noile tehnologii pentru a crește fructe și legume în cele mai surprinzătoare locuri.

Yuzu

Prima aromă din această listă este yuzu, un fruct din familia citricelor, care este cultivat în special în Japonia, Coreea și China. Yuzu a început să apară tot mai des în piețele din Occident sub formă vinegretelor, maionezelor și băuturilor hard seltzer.

Reducetarianism

Acest trend se referă la cei care aleg o dietă preponderent vegetală, dar fără să devină vegetarieni. Potrivit Whole Foods Market, atunci când produsele de origine animală sunt în meniu, reducetarienii fac că acestea să conteze și aleg variante premium, precum carne provenită de la vite crescute pe pășune sau ouă de la găini crescute în libertate.

Hibiscus

A două aromă din lista de ingrediente în trend ale anului 2022 este hibiscusul. Florile de hibiscus le oferă alimentelor culoare și aromă. Deși este des întâlnit în ceaiuri, hibiscusul apare și în iaurturi, deserturi sau chiar suplimente precum pudra de colagen.

Cocteiluri fără alcool

Tot mai multe branduri lansează variante fără alcool ale unor băuturi clasice, în special cocteiluri. Poartă denumirea de mocktails și vin să ofere gustul delicios al unor băuturi alcoolice celebre, dar fără să conțină alcool.

Semințe de floarea soarelui

Dacă până în prezent nucile au fost printre cele mai populare alimente sănătoase, începând cu acest an și semințele intră în acest top. Semințele de floarea soarelui se fac în special remarcate și vor fi incluse în unt din semințe, biscuiți, baze pentru înghețată și lapte vegetal.

Moringa

Deși este folosit de mii de ani în medicină tradițională ayurvedica, Whole Food Market consideră că acest superaliment este un ingredient cheie în trendurile alimentare ale anului 2022. Pudra de moringa nu va fi inclusă doar în suplimente, ci și în batoane nutritive și snacks-uri.

Băuturi acidulate funcționale

Kombucha este deja foarte bine cunoscută, iar pe același principiu, în 2022 vor ajunge pe rafturi băuturi acidulate sănătoase cunoscute și ca băuturi funcționale. Este un alt trend alimentar care se încadrează în rândul băuturilor cu efect benefic asupra sănătății.

Turmeric

Un alt ingredient care este folosit de mii de ani în medicina ayurvedică și în gastronomiile tradiționale, turmericul va deveni și mai popular în anul 2022. Va fi prezent în special în alimente ambalate precum cereale, varza murată sau chiar înghețata vegană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE