23 C
Braşov
AcasăSportNem tudok románul. Sfidare incredibilă în fotbalul românesc

Nem tudok románul. Sfidare incredibilă în fotbalul românesc

l Oficialii clubului Csikszereda Miercurea Ciuc au ales să sfideze iubitorii sportului românesc
l „O să vorbim în limba română când o să faceți și voi presă în limba maghiară!”, spune șeful clubului de fotbal din Miercurea Ciuc

- Advertisement -

Zoltan Szondy, președintele clubului de fotbal Csikszereda Miercurea Ciuc, dar și Laszlo Hodos, președintele clubului de hochei din aceeași localitate au avut o reacție sfidătoare la adresa jurnaliștilor, atunci când au fost întrebați despre comunicarea exclusiv în limba maghiară pe care o practică.
Cei doi au vorbit într-o conferință de presă alături de primarul Attila Korodi, în care acesta a anunțat că cele două cluburi vor fi ajutate financiar cu 900 de mii de lei de la bugetul local, după cum informează Liga2. ”Am primit de mai multe ori această întrebare şi mă bucur să pot răspunde în faţa presei.
În momentul în care presa de specialitate română şi televiziunile de specialitate române vor avea emisiuni şi în limba maghiară, din acel moment o să avem şi noi un site în limba română”, a spus Zoltan Szondy (foto, în dreapta), citat de Informația Harghitei. În schimb, președintele echipei de hochei, Laszlo Hodos (foto, în stânga), a fost ceva mai deschis față de acest subiect, spunând că, în mod normal, ar trebui să comunice și în limba română, chiar dacă majoritatea suporterilor echipei sunt de etnie maghiară și înțeleg și vorbesc această limbă. Nu a respins din start această idee sau nu a condiționat de un anumit lucru, însă a spus că nu are resursele necesare pentru a face această dublă comunicare.
”Noi am încercat să facem, dar am reuşit şi n-am reuşit, pentru că majoritatea suporterilor sunt de limba maternă. Bineînţeles, eu aparţin de Ministerul Tineretului şi Sportului şi, din cauza asta, ar trebui să am. Acum funcţionează un site, unde, câteodată, mai lucrăm şi pe româneşte, dar în primul rând n-am angajat, n-am buget şi din cauza asta am problemele pe care le am. Încercăm să fie bilingvă chiar şi pe engleză, dar la mine e în primul rând chestie de buget”, a explicat conducătorul echipei de hochei din Miercurea Ciuc.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii