18.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovIarna pe...stradă: Adoptați o conduită responsabilă în trafic!

Iarna pe…stradă: Adoptați o conduită responsabilă în trafic!

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov acționează permanent pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier, în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule în ceea ce privește respectarea tuturor normelor rutiere.
Atitudinea participanților la traficul rutier trebuie să fie în permanență preventivă, bazată pe bun-simț și respect! Ignorarea regulilor de circulație atât de către conducătorii auto, cât și de către pietoni, se soldează de cele mai multe ori cu accidente grave.
Participanții la traficul rutier trebuie să cunoască și să respecte regulile de circulație, astfel, evitând implicarea în evenimente rutiere. Pentru ca itinerariul parcurs să fie încheiat fără a întâmpina probleme, Poliția Brașov face următoarele recomandări:

- Advertisement -

Dacă vă deplasați în calitate de pietoni:

Circulați numai pe trotuare, iar în lipsa acestora folosiți potecile laterale sau acostamentul drumurilor publice!
În lipsa trotuarelor și potecilor laterale, trebuie să circulați doar pe partea stângă în direcția dumneavoastră de mers, pentru a avea posibilitatea să observați și să vă feriți cu ușurință de vehiculele care se apropie din sens opus!
Traversați numai prin locurile amenajate și semnalizate în acest scop, de fiecare dată în pas vioi și după ce v-ați asigurat temeinic înainte! 
Pe timpul nopții, dacă circulați pe partea carosabilă, care nu este prevăzută cu trotuar sau acostamente, trebuie să purtați îmbrăcăminte sau accesorii reflectorizante ori să aveți asupra dumneavoastră o sursă de lumină vizibilă în ambele sensuri!

Conducătorilor auto le recomandăm:

- Advertisement -

Circulați cu viteză adaptată permanent condițiilor din trafic, în special când se merge în coloană și nu uitați de politețea rutieră!
Măriți distanța dintre vehicule pentru un plus de sigurață în mers!
Adoptați o conduită preventivă în trafic și nu bruscați comenzile autovehiculului!
Asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre și evitați depășirile care, în condiții de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase!
Respectați regimul legal de viteză! Vă reamintim faptul că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori de accidente rutiere în România!
Nu desfășurați activități de natură a vă perturba atenția în momentul în care sunteți la volan!
Evitați crearea ambuteiajelor și obturarea vizibilității prin oprirea voluntară în zona trecerilor pentru pietoni!
Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii