-6.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovI-a adus la Brașov: Facultatea de Arhitectură din București -”filială” la noi...

I-a adus la Brașov: Facultatea de Arhitectură din București -”filială” la noi în oraș!

l Visul lui Coliban: proiecte arhitecturale (în Brașov) care să-ți ia privirea!

Primarul Brașovului a propus și consilierii locali au aprobat, vineri, încheierea unui parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, valabil pentru o perioadă de 5 ani, în vederea consolidării ofertei educaționale la nivelul Zonei Metropolitane a Municipiului Brașov. „Orașul nostru este plin de elevi cu minți sclipitoare, dar mulți dintre ei sunt nevoiți să plece la studii în București, Cluj-Napoca sau străinătate, asta din cauza faptului că domeniul în care vor să lucreze nu se putea studia în Brașov. Până acum. Mă bucur că am reușit să îi conving pe cei de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” să se extindă la Brașov și că parteneriatul a fost agreat inclusiv de Consiliul Local. De anul viitor, tinerii brașoveni (și nu numai) vor putea deveni arhitecți, la Brașov, iar orașul se va putea dezvolta mai armonios decât în ultimii ani. Începând cu anul universitar următor, vom avea primul program de master (cursuri de zi), pe urbanism, iar din 2023, tinerii se vor putea înscrie și la programul de licență pe urbanism”, a declarat primarul Brașovului Allen Coliban, la finalul ședinței Consiliului Local de vineri, care a avut pe ordinea de zi și aprobarea acestui parteneriat.

Visul lui Coliban: proiecte arhitecturale (în Brașov) care să-ți ia privirea!

Acordul mai prevede ca o parte dintre actualii studenți de la “Ion Mincu” să se implice în proiectele de urbanism ale Primăriei, iar angajații municipalității se vor putea specializa în domeniul urbanismului.
„Pe lângă aducerea unor festivaluri mari la Brașov, îmbunătățirea mediului universitar din Brașov este încă o măsură pe care o luăm pentru a opri exodul tinerilor din oraș. Abia aștept să vedem cât mai mulți studenți în băncile facultății de urbanism și, mai ales, proiecte care să-ți ia privirea”, a adăugat primarul Brașovului.
Facultatea de Urbanism din cadrul Universitații de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București va asigura programele de studii convenite pe baza unor contracte convenite între părți, pentru fiecare program de studiu în parte, cursuri de formare continua convenite pe baza unor contracte între părți si activități de practică profesională desfășurate cu implicarea studenților. De cealaltă parte, primăria va pune la dispoziție, în măsura posibilităților, spații de studiu necesare desfășurării cursurilor universitare, cu dotările și echipamentele necesare, spații necesare funcționării serviciilor administrative aferente, spații de cazare pentru profesori și eventual, spații de cazare pentru studenți, în condițiile legii. De asemenea, Municipiul Brașov va asigura posibilitatea efectuării practicii profesionale de către studenți în cadrul departamentelor de specialitate din instituție. Nu este foarte clar încă cum se vor preda orele, dacă profesorii de la Mincu vor veni la Brașov pentru a preda, cum vor fi plătiți ( dacă municipalitatea va finanța acest demers universitar și prin plata profesorilor).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE