-5.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovTransport urban: Linia 8 iese din topul celor mai aglomerate rute de...

Transport urban: Linia 8 iese din topul celor mai aglomerate rute de transport public din țară

l Și linia 7 va fi deservită de troleibuze noi, săptămâna viitoare

Primăria Municipiului Brașov și operatorul de transport, RATBV, au pus în circulație ieri noile troleibuze Solaris pe una dintre cele mai aglomerate rute, linia 8 Saturn – Rulmentul (care, inclusiv conform Google Maps, este unul dintre cele mai încărcate trasee din România), și pe linia 7, Roman – Rulmentul, de asemenea o rută pe care au existat multe sesizări cu privire la calitatea serviciului de transport. Aceste mijloace de transport sunt produse de către Solaris Bus & Coach Sp. Z.o.o, valoarea achiziției fiind de 63.025.209,71 lei + TVA. Odată cu intrarea în circulație a noilor troleibuze, pe lângă îmbunătățirea condițiilor oferite călătorilor crește și capacitatea de transport pe cele două linii. Pe linia 8, capacitatea de transport crește, la orele de vârf, cu 300 de persoane/oră, ajungând la aproape 2.500 de persoane/oră, pe cele două sensuri. Pe linia 7, capacitatea crește cu 140 de persoane/oră pe cele două sensuri, ajungând la 550 de persoane transportate/oră. Frecvența pe cele două linii, la orele de vârf, conform graficului RATBV, este de 9 troleibuze/sens/oră pe linia 8, și de 4 troleibuze/sens/oră, pe linia 7. Ieri au fost livrate 21 de troleibuze, urmând ca încă 3 să ajungă săptămâna aceasta, iar ultimul săptămâna viitoare, astfel că toate cele 25 vor fi în circulație până la sfârșitul anului. Au intrat în circulație troleibuzele pe liniile 7 și 8, iar de săptămâna viitoare cele de pe linia 3, Valea Cetății – Stadionul Tineretului; linia 10, Valea Cetății – Triaj și linia 33, Valea Cetății – Roman.
„Împreună cu Primăria Brașov, odată cu introducerea acestor troleibuze, vom reuși să asigurăm o mai bună calitate a transportului public în municipiul Brașov. În primă fază vom reuși să asigurăm transportul public integral pe linia 8 cu aceste troleibuze noi. De poimâine vom asigura integral linia 7 și de săptămâna viitoare vom introduce în circulație toate troleibuzele aduse și înmatriculate pe cele cinci linii asigurate în proiect, respectiv liniile 8, 7, 3, 10 și 33“, a precizat directorul general RATBV, Marian Geman.
„Aveam foarte multe reclamații pentru linia 7, iar linia 8 este într-un top național al celor mai aglomerate linii de transport în comun, prin urmare aveam nevoie de aceste capacități, aveam nevoie de mijloace noi de transport în comun moderne și cu condiții foarte bune, iar strict pe linia 8 această schimbare duce la o creștere a capacității cu 300 de persoane pe oră. (…)Vom continua demersurile de modernizare a transportului în comun prin achiziția de autovehicule prietenoase cu mediul.( …) Avem o flotă numeroasă, însă depindem foarte mult de oportunitățile de finanțare și de cum vor arăta viitoarele ghiduri. În cel mai optimist scenariu, cred că până în 2025 am putea avea sută la sută transport electric în municipiul Brașov. Tot ce am achiziționat care nu este sută la sută electric, dar este în normele de poluare actuale, va fi direcționat către transportul metropolitan“, a declarat Allen Coliban. Troleibuzele vor avea o durată de funcționare de minim 15 ani, din care 8 ani fără reparații generale. Motorul va beneficia de o garanție de minim 500.000 de km, iar bateriile au o durată de viață de minim 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE