-1.1 C
Braşov
AcasăCititoriEste bine să știți: Plante de interior care înfloresc iarna

Este bine să știți: Plante de interior care înfloresc iarna

Există câteva plante de interior care înfloresc iarna şi care vă pot umple casa de lumină şi culoare în anotimpul rece. E bine să dați atenție și câtorva sfaturi pentru îngrijirea acestor plante.

Kalanchoe
Denumită şi Planta Zâmbetului, o puteţi găsi de vânzare iarna plină cu flori de diferite nuanţe – roşu, galben, roz şi portocaliu. Este una dintre cele mai accesibile şi uşor de întreţinut plante cu flori. În mod natural, Kalanchoe înfloreşte primavăra, dar poate fi forţată să înflorească în perioada Crăciunului. Se adaptează foarte bine la cultivarea în apartament şi sunt apreciate atât pentru frunzele lor captivante, cât şi pentru florile de diferite culori: roz, roşu, portocaliu sau galben. Excesul de apă produce putrezirea frunzelor şi a rădăcinilor. Tolerează mai bine lipsa apei.

Violeta de Alpi
Cunoscută la noi mai mult sub numele de Cyclamen, înfloreşte din decembrie până în aprilie. Face multe flori superbe, multicolore, rezistente la frig şi care înfloresc abundent pe tot parcursul sezonului rece, având în plus şi frunze decorative cu desene argintii sau verzi. Planta nu trebuie aruncată după ce îi cad frunzele, este doar în repaus vegetativ. Pentru a iniţia înflorirea, planta trebuie să treacă prin scurte perioade de timp cu temperaturi între 10-15°C. În general, înflorirea porneşte la începutul lunii noiembrie şi durează până la începutul lui aprilie. Un alt aspect important pentru înflorire este lumina, Cyclamenul preferând o amplasare luminoasă, dar ferită de razele directe ale soarelui de vară.

Crinul de cameră
Originar din Africa de Sud, acest crin este o plantă bulboasă de ghiveci care se îngrijeşte foarte uşor şi care ne bucură cu florile ei minunate, în formă de trompetă, de culori diferite, de la alb la roşu închis. O putem ţine într-o cameră încălzită (la temperaturi de 19-26°C) până îşi deschide toate florile. Poate avea pe o tijă între două şi cinci flori simple sau flori duble. Doar bulbii maturi pot face două sau chiar trei tije, astfel încât vă puteţi bucura de flori timp de până la zece săptămâni. Menţinerea florilor, din acest moment, va depinde de temperatura din cameră. Odată deschise toate florile, puteţi să o mutaţi într-o încăpere mai răcoroasă, unde superbele flori vor sta deschise mai mult timp.

Violeta de Parma
Cunoscută şi sub numele de Violeta Africană datorită originii sale, este una dintre cele mai uşor de îngrijit plante de interior. Se adaptează foarte bine la aerul uscat care se găseşte de obicei în fiecare locuinţă. Îi plac locurile mai însorite, dar o fereastră orientată spre sud ar putea fi prea caldă pentru ea. Nu este recomandat să o transplantaţi, deoarece nu este pretenţioasă în ceea ce priveşte volumul de substrat. Va trebui să-i administraţi periodic un îngrăşământ lichid special pentru plante delicate, pe care îl veţi amesteca în apa de irigare. Îngrăşământul va determina ca frunzele noi să aibă dimensiunea optimă şi vor induce o înflorire continuă şi prelungită.

Crăciunelul
Originar din Brazilia şi cunoscut şi sub denumirea populară de Nu-Mă-Deranja sau Cactus de Crăciun, are flori superbe, delicate şi graţioase, de culoare roşie, violetă, roz sau albă. Nu este o plantă pretenţioasă. Necesită udare în tot timpul anului, mai abundent în timpul înfloririi şi mai puţin în perioada de repaus (august – octombrie). Între udări, lăsaţi pământul să se usuce. Periodic, puteţi stropi şi frunzele, dar nu bobocii şi florile. În perioada de iarnă, pentru ca înflorirea să fie de durată şi coloritul florilor mai viu, se menţine la temperaturi de 12-14 °C pe timpul zilei, şi 10-12 °C noaptea. Crăciunelul stă foarte bine vara şi afară, dar nu direct sub razele puternice ale soarelui.

(sursa: gds.ro)

Articolul precedentLucian Pătraşcu ajunge la prefectură
Articolul următorBancul zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE