-2 C
Braşov
AcasăComunicatePoliția Brașov: Petardele și artificiile nu sunt jucării pentru copii!

Poliția Brașov: Petardele și artificiile nu sunt jucării pentru copii!

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în special la trecerea dintre ani există tradiția folosirii artificiilor și petardelor. Astfel, Poliția Brașov avertizează asupra faptului că acestea sunt materiale explozive periculoase care pot cauza o serie de evenimente neplăcute și accidente grave.

Din motive de siguranță și totodată pentru prevenirea implicării în evenimente neplăcute, este strict interzisă utilizarea acestor materiale pirotehnice de către minori, până la împlinirea vârstei de 16 ani.

ATENȚIE! Copiii care nu au împlinit 16 ani nu trebuie să dea curs provocărilor și să evite utilizarea acestor produse în cazul în care le sunt oferite.

NU UITAȚI! De la împlinirea vârstei de 14 ani răspundeți penal și contravențional pentru comiterea de fapte care contravin legii.

Minorii care au împlinit vârsta de 16 ani pot utiliza articole pirotehnice de tipul: steluțe, lumănâri scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc, sateliți, cu respectarea strictă a instrucţiunilor de utilizare înscrise pe ambalaj.

Aceste materiale fac parte din clasa articolelor pirotehnice de divertisment cu un nivel de risc foarte scăzut, pot fi achiziționate de la comercianți autorizați și pot fi folosite doar în scopurile menționate de producător.

ATENȚIE!
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
a. orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept;
b. comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile interzise minorilor către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

IMPORTANT!!!
DACĂ UTILIZAȚI ILEGAL MATERIALE PIROTEHNICE RISCAȚI VĂTĂMĂRI CORPORALE GRAVE (INCLUSIV INFIRMITĂȚI PE VIAȚĂ) ȘI SANCȚIUNI PENALE SAU CONTRAVENȚIONALE.

ARTICOLE PIROTEHNICE STRICT INTERZISE MINORILOR


ARTICOLE PIROTEHNICE PERMISE MINORILOR CU VÂRSTA DE PESTE 16 ANI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE