-1.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPSD și PNL = USL și în Consiliul Local: Viceprimarul Flavia Boghiu,...

PSD și PNL = USL și în Consiliul Local: Viceprimarul Flavia Boghiu, la un pas să rămână fără atribuţiile de „al doilea primar”

Viceprimarul Flavia Boghiu ar putea să îşi piardă atribuţiile de „al doilea primar”. Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local, programată pentru data de 17 decembrie, se regăseşte un proiect pentru modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 527 din noiembrie 2020, prin care viceprimarul USR Flavia Boghiu a fost desemnată ca înlocuitor de drept al primarului, atunci când acesta nu-şi poate desfăşura atribuţiile sau când este plecat în concediu.

Iniţiativa consilierilor locali

Dacă, în majoritatea covârşitoarea cazurilor, proiectele de pe ordinea de zi a Consiliului Local sunt iniţiate de primar, în acest caz, iniţiativa modificări HCL prin care s-au stabilit atribuţiile fiecărui viceprimar în parte aparţine unui grup de consilieri locali şi vine după ce, la nivel naţional, USR a ieşit de la guvernare, iar PNL a făcut front comun cu PSD şi UDMR, pentru formarea unui nou guvern. Astfel, deşi deocamdată ordinea de zi publicată pe site-ul Primăriei Braşov nu este însoţită şi de documentaţia aferentă, este de aşteptat ca, liberalul Sebastian Rusu să devină înlocuitorul de drept al primarului, când acesta nu-şi poate exercitat atribuţiile. Informaţia a fost confirmată de Sebastian Rusu, care spune că proiectul prevede într-adevăr, această rocadă între el şi Flavia Boghiu.

Primarul i-a retras lui Rusu principalele atribuţii, în acest an

În prezent, Sebastian Rusu mai are atribuţii doar în coordonarea de Serviciul Public Local Salvamont, Agrement şi Parking și de Serviciul pentru Gestionarea câinilor fără stăpân, după ce primarul Allen Coliban i-a retras, pe rând, atribuţiile în coordonarea Direcţiei de Sport şi Administrare a Infrastructurii Sportive, a clubului Corona şi a Direcţiei Tehnice. Proiectul de hotărâre privind modificarea HCL 527/2020 are nevoie de 14 voturi din cele 27 din Consiliul Local, pentru a trece. Şansele de reuşită sunt mari, în contextul în care PNL şi PSD au împreună 15 consilieri, iar USR doar 12.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE