-0.1 C
Braşov
AcasăStiri Brasov220.000 de lei: Sportivii brașoveni cu performanțe în 2021 vor fi premiați...

220.000 de lei: Sportivii brașoveni cu performanțe în 2021 vor fi premiați de Consiliul Județean

Autor: M.P.

l Doar președinții de club vor fi prezenți la premiere

Consiliul Județean Brașov recompensează și în anul 2021 meritele sportivilor și ale echipelor tehnice din județul Brașov care au obținut rezultate deosebite la competiții sportive oficiale naționale și internaționale în anul competițional 2021, atât la individual, cât și pe echipe. Anul acesta sunt aproximativ 200 de sportivi brașoveni care vor primi premii împreună cu antrenorii lor. Aceștia sunt legitimați la 19 structuri sportive. Bugetul alocat premiilor este de 220.000 lei, iar banii vor fi transferaţi în conturile acestora, înainte de Crăciun, a anunțat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.
Față de anii anteriori, din cauza crizei sanitare Covid-19 și a restricțiilor impuse de aceasta, administrația publică județeană nu a putut organiza o gală oficială de premiere. În schimb, au fost invitați la Consiliul Județean Brașov un număr restrâns de participanți, respectiv președinții cluburilor sportive din rândul cărora provin sportivii și antrenorii. „Din cauza pandemiei am avut un calendar competiţional mai restrâns și au intervenit probleme în organizarea unor competiţii, fapt care a condus la un număr mai mic de performanţe notabile, însă chiar şi în aceste condiţii dificile avem 200 de premianţi – sportivi braşoveni la individual şi pe echipe, alături de antrenorii lor. Sportivii braşoveni au obţinut performanţe deosebite la campionate mondiale, europene, balcanice, precum şi foarte multe medalii la campionatele naţionale. Suntem alături de sportul braşovean inclusiv prin ghidurile de finanţare pe care le punem la dispoziţie în fiecare an pentru promovarea sportului de performanţă, a sportului de masă şi a competiţiilor organizate de federaţiile sportive naţionale. Ne dorim să existe o preocupare cât mai mare din partea cluburilor şi asociaţiilor braşovene pentru a scrie proiecte şi a aplica pe aceste ghiduri de finanţare, în aşa fel încât să fie create condiţii cât mai bune pentru toţi cei care desfăşoară activităţi sportive la nivelul judeţului Braşov”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Urmează consultarea publică pentru ghidurile de finanțare a proiectelor sportive din 2022

Pentru anul 2022, Consiliul Județean a pregătit ghidurile de finanțare adresate activităților sportive organizate pe teritoriul județului, precum și Regulamentul de finanțare adresat federațiilor sportive naționale, în programele de finanțare nerambursabilă intervenind unele modificări substanțiale privind beneficiarii și condițiile de finanțare. Săptămâna viitoare se va organiza o consultare publică online a acestor ghiduri, adresată posibililor beneficiari ai finanțărilor nerambursabile. „Ne propunem să tragem o linie de demarcaţie clară între sportul de performanţă şi sportul pentru toţi, să creştem bugetul destinat sportului de performanţă şi să-l împărţim pe două categorii: pe de o parte sporturi olimpice şi paralimpice, iar pe de altă parte sporturi neolimpice. Dacă începând cu anul 2016, în cadrul programului «Promovarea sportului de performanță» au fost acordate finanțări nerambursabile pentru proiecte sportive aferente disciplinelor olimpice, ne dorim ca din anul 2022 să dezvoltăm gama de proiecte și să acordăm finanțări și pentru sporturile neolimpice, atât pentru componenta de pregătire și participare la competiții, cât și pentru cea de organizare de competiții oficiale naționale și internaționale. Categoriile de solicitanți eligibili vor fi cluburile sportive din județul Brașov și asociațiile sportive pe ramură de sport. Programul «Sportul pentru toți», inițiat în anul 2018, prin intermediul căruia ne-am propus să încurajăm practicarea sportului în rândul unui număr cât mai mare de participanți, va fi de asemenea modificat, el adresându-se exclusiv evenimentelor prevăzute de ”Federația Sportul pentru toți”, care se vor desfășura în județul Brașov, în condițiile înscrierii în calendarul Federației sau al Asociației Județene Sportul pentru toți. În programul de finanțare destinat federațiilor sportive naționale, început în anul 2019, avem în vedere majorarea valorii finanțării nerambursabile de la 120.000 lei, la 150.000 lei”, a explicat vicepreşedintele CJ Braşov, Szenner Zoltan. Prin toate aceste proiecte, administraţia judeţeană încurajează un număr tot mai mare de participanți la competițiile sportive, precum şi creșterea vizibilității pe plan naţional şi internaţional a județului nostru care oferă multe posibilități pentru practicarea sportului.

1 COMENTARIU

  1. Ăștia sunt bani pentru sport?..pentru Veștea ăștia sunt bani de buzunar!!..auzi 200 de mii de lei..nu se pot marca două treceri de pietoni cu banii ăștia..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE