23 C
Braşov
AcasăSportFC Brașov: Rareș Sburlea, cel mai tare la testul fizic Yo-Yo

FC Brașov: Rareș Sburlea, cel mai tare la testul fizic Yo-Yo

Autor: Adi MARICA

- Advertisement -

l Fundașul brașovean de 19 ani a obținut cele mai bune rezultate
l În topul celor mai bine pregătiți fotbaliști se regăsesc Nicolau, Negrean, Horia Popa și Dumbravă

Fotbaliștii lui FC Brașov au susținut, ieri, la Sala Sporturilor, testul de rezistență Yo-Yo. Conceput de danezul Jens Bangsbo, fost secund al lui Marcelo Lippi la Juventus, testul arată capacitatea de efort aerobă și pe baza sa se poate determina consumul maxim de oxigen pe minut (VO2 maxim). Fotbaliștii au fost împărțiți pe grupe, obiectivul testului fiind ca fiecare jucător să alerge cât mai mult posibil, distanța dintre jaloanele care au marcat spațiul de alergare fiind de 20 de metri.


Sburlea, cel mai bun la testul Yo-Yo

Alergarea a crescut treptat în intensitate. Surprinzător, cel mai mult a rezistat Rareș Sburlea, urmat de Nicolau, Negrean, Horia Popa și Dumbravă. Testul fizic a fost coordonat de preparatorul fizic Cătălin Voicu și va fi repetat la reluarea pregătirilor în luna ianuarie. „Testul Yo-Yo este cel mai relevat test fizic pentru jocul de fotbal. Nu sunt surprins de parametrii fizici ai lui Sburlea. Este un tip serios, se pregătește și suplimentar, iar la antrenamente are cei mai mulți kilometri alergați“, a spus Cătălin Voicu.

3 meciuri ca titular la FC Brașov

- Advertisement -

Rareș Sburlea (19 ani) este jucătorul lui ACS Kids Tâmpa și a fost împrumutat pentru un sezon la FC Brașov. În prima parte a sezonului nu a reușit să se impună având și o concurență teribilă pe postul de fundaș dreapta cu experimentatul Marius Burlacu și Iulian Drăgoi. În prima etapă a început ca rezervă și a intrat la pauză în locul lui Motroc. În runda a 2-a a fost pentru prima oară titular și a jucat pe tot parcursul meciului cu Dacia Unirea Brăila. A fost integralist apoi și în meciurile cu Unirea Slobozia și Ripensia Timișoara, după care a trecut pe banca de rezerve și nu a mai fost utilizat deloc!

Surpriza Nicolau

O surpriză în acest top este Ștefan Nicolau (20 de ani). Deși s-a pregătit separat până luna trecută, Nicolau a avut rezultate impresionante. „Păcat că nu am terminat pe primul loc! În toată această perioadă eu m-am pregătit singur și se pare că sunt pe drumul cel bun“, a spus Nicolau.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii