-1.2 C
Braşov
AcasăCititoriEste bine să știți: Sfaturi ca să treci cu bine examenul pentru...

Este bine să știți: Sfaturi ca să treci cu bine examenul pentru permisul auto

Examenul pentru permisul auto este deseori o adevărată piatră de încercare. Pentru unii este un examen mai stresant decât bacul. Dacă există candidați pentru care proba teoretică e floare la ureche, proba practică este cea la care pică chiar și de câte două-trei ori. Există însă și candidați care au abilități și cunoștințe bune de condus practic, dar pentru care examentul teoretic este o loterie necâștigătoare. Specialiştii de la ChestionareAuto.ro oferă câteva sfaturi importante care să ajute elevii şcolilor de şoferi să promoveze cu bine aceste două probe.

Cât mai multe chestionare auto rezolvate

Pentru pregătirea probei teoretice se recomandă rezolvarea de chestionare auto DRPCIV. Aceste chestionare sunt actualizate şi imită foarte bine ceea ce se întâmplă în timpul susţinerii probei teoretice. De asemenea, ele sunt formate din întrebări care se vor găsi şi în timpul examenului, ceea ce înseamnă că elevul se va familiariza atât cu modul de desfăşurare al probei, cât şi cu răspunsurile şi specificul întrebărilor.

Codul rutier şi alte cărţi auto informative sunt surse de căpătâi

Chiar dacă pare o activitate plictisitoare, Codul Rutier trebuie să fie parcurs cel puţin o dată înainte de a începe rezolvarea de chestionare online. Acesta este cel care pune bazele teoretice pentru rezolvarea testelor. Codul trebuie înţeles şi aplicat în diverse situaţii expuse de întrebările din teste.

Pregătirea emoţională pentru examenul auto elimină o parte din stres

Cu ajutorul chestionarelor, elevul se poate pregăti emoţional pentru examenul auto. Faptul că persoana implicată va afla răspunsul pe loc şi va vedea în timp real când a greşit un răspuns, poate fi demoralizant. Sunt persoane care se pierd atât de tare încât răspund greşit chiar şi la cele mai uşoare întrebări. Rezolvând chestionare, această problemă dispare pentru că elevul simulează zilnic modul de desfăşurare al examenului.

Comunicarea eficientă cu instructorul

Pentru ambele probe ale examenului auto este necesar că elevul să comunice în mod eficient cu instructorul. În momentul în care elevul are întrebări, despre partea teoretică sau despre partea practică, ar trebui să întrebe cu încredere, fără să îi fie teamă de reacţiile instructorului. Un instructor bun va oferi ajutorul necesar elevului. Dacă nu sunteți confortabil cu instructorul, alegeți-l pe el care vi se pare cel mai competent.

Atenţie! Atenţie! Atenţie!

Cuvântul „Atenţie!” urmăreşte elevul pe tot parcursul şcolii de şoferi şi ulterior în viaţa de conducător auto. Elevul trebuie să fie atent la modul în care rezolva chestionarele, la toate explicaţiile profesorului de legislaţie şi la toate explicaţiile oferite de instructor, la drum, la pietoni şi la recomandările poliţistului în timpul examenului. Atenţia nu trebuie să îl părăsească pe șofer nici după ce obţine permisul de conducere.

Ore de condus în diverse condiţii

Prin condiţii diverse se înţeleg diferite situaţii climatice, condusul în exteriorul şi în interiorul oraşelor, condusul pe timp de zi şi de noapte. Este posibil că elevul să nu aibă ocazia să conducă pe zăpadă dacă face şcoala vara, însă poate aranja cu instructorul să conducă pe o ploaie torenţială sau pe ceaţă. De asemenea, condusul pe timp de zi şi pe timp de noapte este foarte important, chiar dacă examenul are loc ziua, deoarece după ce va obţine permisul, elevul trebuie să ştie la ce să se aştepte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE