-1.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovVine Moș Crăciun! Elevii braşoveni îşi primesc bursele în următoarele trei săptămâni

Vine Moș Crăciun! Elevii braşoveni îşi primesc bursele în următoarele trei săptămâni

l Aproape 4 milioane și jumătate de lei, de la buget

Peste 13.000 de elevi de la unitățile de învățământ din municipiul Brașov, ciclul gimnazial și liceal, vor încasa,în următoarele trei săptămâni, bursele cuvenite pentru semestrul I, a anunţat Primăria Braşov. Suma virată de municipalitate către unitățile de învățământ, pentru a asigura plata efectivă a burselor, este de 4.475.000 de lei.

Bursele de performanţă sunt cele mai consistente

În conformitate cu hotărârea Consiliului Local Braşov, cuantumul burselor pentru acest semestru este 200 lei/lună/elev – bursa de performanţă; 150 lei/lună/elev – bursa de merit; 130 lei/lună/elev – bursa de studiu şi 100 lei/lună/elev – bursa de ajutor social. Bursele pentru elevi au fost majorate la sfârșitul anului de trecut, cele de performanță și sociale fiind dublate, iar cele de merit și studiu crescând cu 90%.

Elevii îşi pierd bursa dacă au nota la purtare mai mică de 10

Conform Ordinului nr. 5576/2011, al Ministerului Educației bursele de performanţă se acordă elevilor care au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS); s-au calificat în loturile de pregătire organizate de MECTS pentru competiţiile internaţionale sau au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de MECTS. Bursele de merit se acordă elevilor care au rezultate deosebite la învăţătură, respectiv au obţinut media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar, pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial, liceal sau profesional; au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de MECTS sau au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de MECTS. În perioada de acordare a bursei, elevii pot pierde bursa dacă nota la purtare este mai mică de 10. Bursa de studiu se acordă elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele 3 luni cel mult egal cu salariul minim pe economie, au media generală peste 7,00 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior celui în care se acordă bursa, în timp ce bursele de ajutor social se acordă elevilor la cerere, în funcţie de situaţia materială a familiei sau a susţinătorilor legali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE