-6.4 C
Braşov
AcasăStiri Brasov„Suspiciune înaltă” de infectare cu varianta Omicron la Brașov

„Suspiciune înaltă” de infectare cu varianta Omicron la Brașov

Oficialii Prefecturii Brașov au confirmat ieri faptul că în județul Brașov este un posibil caz al variantei Omicron a virusului Sars-Cov-2. Este vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 48 de ani, repatriată marți, 30 noiembrie, din Africa de Sud. ”La testarea realizată pe aeroport, persoana respectivă a avut rezultat pozitiv. A fost preluată de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov și transportată în condiții conforme protocolului în astfel de situații, la domiciliul din județul Brașov, unde a intrat în izolare, aflându-se sub o monitorizare strictă.
Persoana confirmată pozitiv este vaccinată cu schemă completă și până în acest moment nu a dezvoltat simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2. Proba recoltată la intrarea în țară a fost trimisă pentru secvențiere genomică la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară „Cantacuzino” din București.
Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, s-a concluzionat că există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2 la persoana din Brașov depistată pozitiv”, au precizat oficialii brașoveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE