-4.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLiterele „BRAȘOV“ și clădirea primăriei vor fi mov în această seară, de...

Literele „BRAȘOV“ și clădirea primăriei vor fi mov în această seară, de Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități

Literele „BRAȘOV“ și clădirea primăriei vor fi mov, de Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități
În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite începând cu anul 1992, pentru a promova o mai bună înțelegere a problemelor cu care se confruntă această categorie de persoane. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate. În acest context, literele de pe Tâmpa și clădirea primăriei vor fi iluminate în mov, culoare care marchează Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități
În România, cadrul pentru promovarea și protecția drepturilor persoanelor cu dizabilități a fost creat prin Legea nr. 221/2010 pentru ratificarea Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități, adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite la 13 decembrie 2006 și semnată de România la 26 septembrie 2007.
În 2021, tema Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități este „Lupta pentru drepturi în era post-COVID”, potrivit https://idpwd.org/. Anul acesta pune în discuție provocările, barierele și oportunitățile pentru persoanele care trăiesc cu dizabilități, în contextul unei pandemii globale.
Din datele oficiale ale Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, la 30 iunie 2020 numărul total de persoane cu dizabilități era de 853.465, reprezentând 3,85% din populația României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE