-2 C
Braşov
AcasăSportFC Brașov – Unirea Constanța: Andreas Chirițoiu a pus gând rău Brașovului

FC Brașov – Unirea Constanța: Andreas Chirițoiu a pus gând rău Brașovului

l Atacantul brașovean este nerăbdător să joace pe Tineretului

Brașoveanul Andreas Chirițoiu a fost împrumutat de FCSB la Unirea Constanța încă de când echipa era antrenată de Ianis Zicu. Unirea Constanța, fosta Farul, a început catastrofal campionatul, cu înfrângeri pe linie, dar situația s-a mai schimbat odată cu venirea antrenorului Leonard Strizu cu un contigent de jucători tineri de la FCSB, de la echipa a doua a clubului din Liga 1. Runda trecută, „delfinii” au fost aproape de o victorie acasă cu CS Comunal Șelimbăr (scor 1-1). Atacantul brașovean Andreas Chirițoiu (18 ani) a deschis scorul, dar pe final sibienii au egalat prin Daniel Tătar. Pentru Chirițoiu acesta a fost primul gol în tricoul dobrogenilor. În vară, jucătorul putea reveni la Brașov, dar antrenorul Ilie Stan a avut o altă strategie. Andreas Chirițoiu este fiul lui Irinel Manta, fost jucător la Tractorul, Metrom și Petrolul. La FC Brașov, Manta a ocupat mai multe funcții de conducere, iar în 2005 a fost pentru câteva luni președintele clubului.

De trei ani la FCSB

Andreas a crescut la FC Brașov, iar la 15 ani a făcut pasul la FCSB. „Am început fotbalul la FC Brașov cu antrenoarea Lucia Ghioc și apoi am mai lucrat cu Radu Turdean. După falimentul lui FC Brasov am trecut la Kids Tâmpa, unde am lucrat cu Nicolae Văduva. De trei ani sunt jucătorul lui FCSB”, a spus atacantul brașovean. În vară, Chirițoiu a fost împrumutat de FCSB la Unirea Constanța înainte de schimbările masive produse la clubul dobrogean, după demisia lui Ianis Zicu, plecarea aproape tuturor jucătorilor și aducerea lotului de la FCSB 2. „Eu am ajuns la Unirea Constanța în această vară, când antrenor era Ianis Zicu. Știu de la tatăl meu că au fost ceva discuții, în vară, despre o eventuală trecere a mea la FC Brașov, dar eu semnasem deja cu Unirea Constanța”, spune Chirițoiu.

Surprins neplăcut de parcursul Brașovului

Crescut de FC Brașov, Andreas Chirițoiu spune că meciul de sâmbătă este unul special pentru el. Își dorește sa înscrie pe Tineretului, iar cu o victorie Unirea Constanța să treacă peste FC Brașov în clasament.„Meciul cu FC Brașov este unul special pentru mine, este echipa la care eu am crescut . Sunt convins că va fi un meci dificil, atât ei, cât și noi ne dorim victoria. Îmi doresc mult să facem un joc bun și, de ce nu, să înscriu si să câștigăm. Cunosc mulți dintre jucătorii Brașovului, pe Iorga, Mihalcea, Sburlea, Horia Popa… Chiar sunt surprins că sunt așa de jos în clasament, pentru că au o echipă bună, cu câțiva jucători cu experiență la acest nivel. Mă așteptam ca Brașovul să fie undeva pe la mijlocul clasamentului, nu la retrogradare!”, consideră Chirițoiu.

„Nu cedăm“

Chiar dacă Unirea Constanța se zbate în subsolul Ligii 2, Chirițoiu crede cu tărie că echipa se poate salva de la retrogradare.”Noi am început slab sezonul, dar apoi lucrurile s-au schimbat odată cu venirea tinerilor jucători de la FCSB, dar și a antrenorului Leo Strizu. Avem cea mai tânără echipă din Liga 2, pentru că în lot avem doar doi jucători de 24, respectiv 25 de ani! Jocul începe să se lege și acest lucru ne dă speranțe. Nu avem nici probleme financiare . Nu cedăm și vrem să strângem cât mai multe puncte până intrăm in play-out”, a spus Chirițoiu, jucător de bază în echipa națională U19 a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE