23 C
Braşov
AcasăStiri Brasov5 dascăli brașoveni, decorați de Klaus Iohannis

5 dascăli brașoveni, decorați de Klaus Iohannis

20 de profesori, printre care cinci din județul Brașov au fost decorați de președintele României, Klaus Iohannis, de Ziua Națională, cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler. Din județul Brașov, distincția a fost primită de Bechi Niculina-Ancuța – Școala Gimnazială Ormeniș; Ciupală Cătălin Mihai – Colegiul Național „Andrei Șaguna“; Silea Anda-Laura – Liceul Teoretic „Ion Codru Drăgușanu“ din Victoria; Simin-Tituleac Florentina – Școala Gimnazială nr. 5, Săcele și Vakulovski Carmina-Daniela, Liceul „Andrei Mureșianu“.

- Advertisement -

Florentina Tituleac, căreia cei mici, dar și părinții lor îi spun simplu „doamna” este învăţătoare la Şcoala Gimnazială nr. 5 din cartierul Gârcini din Săcele, unitate de învățământ în care cei mai mulți dintre elevi provin din familii defavorizate.
După ce a primit Ordinul „Meritul pentru învățământ” în grad de „Cavaler”din partea președintelui României, ”doamna” a declarat : „Sunt mândră că predau la Școala 5, unde trebuie să arăți zilnic că și aici se poate”.

Pe de altă parte, președintele României, Klaus Iohannis, le-a spus profesorilor, în timpul ceremoniei de la Palatul Cotroceni – în cadrul căreia a acordat distincțiile – că „faptul că ați pus vocația și efortul dumneavoastră în slujba interesului copiilor, într-un context atât de complicat, în care sentimentul de autoprotecție s-a activat în mod natural la majoritatea oamenilor, îmi confirmă din nou câtă nevoie este să îi susținem pe cei care văd educația ca pe o chemare, nu ca pe o meserie”.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii