-4.8 C
Braşov
AcasăNational”Toți oamenii de știință cu care am vorbit spun că nu va...

”Toți oamenii de știință cu care am vorbit spun că nu va fi bine! ”

Directorul companiei Moderna estimează că vaccinurile anti-Covid existente sunt mai puțin eficiente împotriva noii tulpini Omicron: ”Toți oamenii de știință cu care am vorbit spun că nu va fi bine”.
”Nu există, cred, o lume în care (eficacitatea) să fie la același nivel pe care l-am avut cu Delta. Cred că va fi o scădere. Pur și simplu nu știu cât de mult pentru că trebuie să așteptăm date. Dar toți oamenii de știință cu care am vorbit spun că nu va fi bine”, a declarat directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel.
Acesta a declarat că numărul mare de mutații ale proteinei Spike, cu ajutorul căreia virusul infectează celulele umane, înseamnă că vaccinurile actuale trebuie modificate. Bancel a avertizat că va dura luni de zile până când companiile farmaceutice vor putea fabrica pe scară largă noi vaccinuri specifice variantei.
Reamintim că OMS a catalogat tulpina Covid Omicron drept ”un risc foarte mare” pentru întreaga lume. În ciuda lipsei de informații cu privire la noua variantă, aceasta a cauzat deja reimpunerea unor restricții de călătorie și circulație în mai multe țări.( sursa : Biziday)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE