6.2 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Cum poți scăpa de senzația de oboseală

Sfat Expres: Cum poți scăpa de senzația de oboseală

Senzația de oboseală este una dintre marile probleme cu care ne confruntăm mai ales în aceste zile de început de iarnă. Iată câteva alimente care te pot ajuta să te pui pe picioare în scurt timp, fără să apelezi la medicamente.

Fructele uscate

Veritabilă sursă de energie, uşor asimilabile, fructele uscate sunt extraordinare pentru a-ţi reveni după un efort fizic şi psihic intens. La primul semn de oboseală, câteva curmale însoţite de un pahar cu lapte aduc un aport substanţial organismului.

Citricele

Portocalele, mandarinele şi clementinele au un conţinut ridicat în vitamina C. În lipsa acestui element important, organismul resimte o oboseală generală. Citricele conţin polifenoli, molecule implicate în prevenirea bolilor cardiace şi a cancerului.

Iaurtul

Pentru ca organismul să poată lupta împotriva factorilor externi dăunători, precum viruşii sau bacteriile, trebuie să aibă un sistem imunitar puternic. Soluţia: întăreşte-ți apărarea imunitară cu ajutorul bacteriilor lactice. Acestea se găsesc în produsele lactate, în special în iaurt.

Leguminoasele

Soia, mazărea, fasolea roşie şi lintea sunt surse bogate de glucide complexe. De asemenea, conţin minerale importante pentru a lupta împotriva surmenajului precum fierul, magneziul şi zincul. Adaugă în meniul zilnic aceste leguminoase, timp de câteva săptămâni, şi îţi vei spori vitalitatea.

Legumele verzi

Spanacul, lăptucile, salata verde, brocoli sunt legume verzi bogate în acid folic, o vitamină care participa la formarea globulelor roşii.

Nucile

Au un conţinut bogat în proteine, în acizi graşi esenţiali, în vitamina E, fibre şi antioxidanţi, nucile sunt considerate alimente super tonice. Este important să consumi zilnic magneziu, pentru ca stresul antrenează eliminarea acestui mineral prin urină.

Apa

Hidratarea necorespunzătoare a corpului poate provoca dureri de cap şi senzaţia de oboseală. Pentru că este bogată în minerale şi săracă în calorii, apa este considerată cea mai sănătoasă băutură. Zilnic este indicat să consumi în jur de 1,5 l de lichide, dar nu alcool sau sucuri dulci.

Articolul precedentLeacuri populare contra vânătăilor
Articolul următorBancul zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE